Dette kommer han til å savne

Foto: SCANPIX

- Blir trist å ikke skulle trene dem lengre, sier Martin Andresen om spillerne han har fulgt i mange år.

16.10.12 07:41

VALLHALL (Nettavisen): Ja, de sportslige resultatene har uteblitt. Vålerenga, som skulle være i toppen i både Norge og Norden innen 2013, ligger på en foreløpig sjetteplass i Tippeligaen, og spiller verken Champions League eller Europe League.

Martin Andresen, som sammen med styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, mandag offentliggjorde at partene avslutter arbeidsforholdet, erkjenner at planene ble i overkant ambisiøse.

- Planene så flotte ut på papiret, men viste seg å være alt for ambisiøse.

Dermed må Andresen, som er den lengstsittende treneren i norsk fotball, forlate Vålerenga etter sesongen.

Kommer til å savne én ting
Om han er lei seg?

- Det er egentlig ikke en vemodig dag. Jeg har visst om dette lenge, og det var på tide at alle andre også fikk vite om det, sier 36-åringen til Nettavisen.

Én ting synes han imidlertid det blir trist å forlate.

- Jeg har en god tone med spillerne når vi nå skilles, men det blir trist å ikke skulle trene dem lengre - jeg har fulgt mange av dem lenge.

Når Andresen reflekterer over de fem årene han har tilbrakt med blåtrøyene, er det spesielt spillerutviklingen han er stolt av.

- Vi har vært svært gode på spillerutvikling helt ned til 13-årsalderen, og har solgt spillere for over 100 millioner. At vi har klart å skape et bra utviklingsprogram, der spillerne møter den samme spillestilen helt fra de er 13 år, og får god oppfølging hele veien, er noe av det jeg er mest stolt av, sier den avtroppende Vålerenga-treneren.

Flere av spillerne, som Håvard Nielsen og Harmeet Singh, har han selv fulgt fra ungdomsårene til faste plasser på A-laget.

- Det har vært spennende å følge de unge spillerne. Noen av dem har det gått ekstremt bra med. Andre har jeg måttet innse at ikke ble det jeg hadde håpet, forteller Andresen, som selv spilte ett år i klubben som spillende trener.

- Ikke mislykket
I tillegg til spillerutviklingen, ser Andresen på tippeligasølvet i 2010 som et av de beste minnene i Vålerenga.

- Måten vi spilte på i 2010 er noe av det jeg kommer til å huske best fra tiden min her. Og cupgullet, selvfølgelig.

Han konkluderer med at tiden i osloklubben ikke har vært en mislykket affære.

- Masse har vært bra, men det siste, lille - det som betyr mest - har manglet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.