*Nettavisen* Sport.

Dette kostet dyrt, Mourinho!

Foto: AFP/Scanpix

Men han er ikke alene om å komme i trøbbel for håndjerngesten.

22.02.10 19:22

Det var under oppgjøret mellom Inter og Sampdoria i Serie A lørdag, at Inter-trener José Mourinho krysset hendene og gjorde en såkalt håndjerngest i protest mot dommeren.

Milano-laget hadde fått både Walter Samuel og Ivan Cordoba utvist i løpet av oppgjøret, men til toss for at de var kun ni mann på banen klarte Inter å redde et sterkt 0-0-resultat.

Ute i tre kamper
Serie A-ledelsen har imidlertid ikke sett blidt på Mourinhos tegn til dommeren, og har nå idømt den karismatiske manageren tre kampers karantene for gesten, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Inter-president Massimo Moratti forklarer gesten slik:

- Hva betyr håndjerngesten? Det var han som gjorde det, så han vet nok svaret bedre enn meg. Kanskje dere burde spørre Mourinho? Men jeg tror at han forsøkte å vise at det er noen som prøver å ødelegge for oss, sier Moratti ifølge goal.com.

Utestengelsen gjelder kun for Serie A-kamper, og slik sett vil Mourinho bli å finne på benken når hans Inter møter gamleklubben Chelsea til dyst i Mesterligaen onsdag.

Ikke den første
Mourinho er imidlertid ikke den første fotballpersonligheten som krysser hendene på denne måten. Flere andre har også skapt furore på grunn av samme oppførsel.

Everton-stjernen Tim Cahill gjorde det samme etter å ha scoret mot Portsmouth i mars 2008. Australieren dedikerte scoringen til sin bror Sean Cahill som nylig hadde blitt dømt til fengsel.

- Den var en spontan og følelsesmessig reaksjon fra min side, og var kun ment som et tegn til broren min, for å vise ham at jeg tenker på ham og savner ham, sa Cahill til The Telegraph.

Også Ipswich-spilleren David Norris ble bøtelagt for å ha krysset hendene på denne måten i november 2008. Boten ble på 50.000 kroner for måten han feiret sin fulltreffer mot Blackpool.

Midtbanemannen har senere forklart at gesten var en beskjed til hans tidligere lagkamerat Luke McCormick, som hadde skyld i drapet på unge brødre som en følge av uansvarlig kjøring.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.