Dette kostet supporteren 20.000 kroner

DYRT: Dette kostet mannen 20.000 kroner.

DYRT: Dette kostet mannen 20.000 kroner.

Fyrte opp bengalsk ild da politiet ville ta ham inn på stasjonen.

Søndag sendte politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt en buss med det politiet betegnet som risikosupportere tilbake til Bergen.

Åpnet ild mot politiet

Bussen ble eskortert til politistasjonen i Bergen av tre politibiler. På vei inn mot stasjonen hørtes det dunking fra innsiden av bussen.

Da disse skulle geleides ut av bussen på baksiden av politistasjonen, ble det dramatikk. Flere av brannsupporterne var tydelig beruset og oppførte seg dels truende mot politiet og laget bråk.

En av supporterne fyrte opp bengalsk ild i mot politiet fra døråpningen av bussen. Politiet kjempet for å få kontroll på situasjonen.

- Mannen har fått et forelegg på 20 000 kroner for å ha forulempet eller voldt fare for andre i beruset tilstand, sier Kristine Knutsen-Berge, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Fikk ikke være i sentrum

To andre supportere fikk et forelegg på 15 000 kroner hver.

- Dette fikk de for henholdvis å ha hindret en offentlig tjenestemann i sitt arbeid, og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet om å holde seg unna sentrum, sier Knutsen-Berge.

Operasjonsleder Bjarte Rebnord fortalte til BA at planen i utgangspunktet var å ta dem inn til stasjonen, for så å dimittere dem med pålegg om å holde seg unna sentrum.

- Vi hadde opplysninger som tilsa at de hadde planer om å samles i sentrum.

«Risikosupportere»

Minibusse med «risikosupportere» ble stanset i Sveio søndag formiddag.

Det var 14 passasjerer i bussen, og flere av dem skal tidligere ha vært involvert i bråk i forbindelse med fotballkamper.

Dersom politiet har skjellig grunn til mistanke for at det kan oppstå bråk i forbindelse med kamper, kan personer bortvises fra arrangementer eller områder i tilknytning til arenaer.

Norges Fotballforbund vurderte den siste eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann som en risikokamp og høynet beredskapen for å ivareta sikkerheten til publikum.

Les flere saker fra Bergensavisen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.