*Nettavisen* Sport.

Dette liker ikke Liverpool

Foto: Peter Byrne / PA Photos / NTB scanpix

Alt gikk galt da Liverpool ble ydmyket.

11.02.13 23:34

LIVERPOOL - WEST BROMWICH ALBION 0-2:

Da Liverpool og West Bromwich gikk til pause på Anfield mandag, sto det 0-0 mellom lagene. Det er som regel et dårlig tegn for hjemmelaget.

Av de ti siste kampene hvor Liverpool har gått til pause med dette resultatet, har klubben kun vunnet én av kampene til slutt, ifølge Opta.

Av de øvrige ni har det blitt tre uavgjort og seks tap. Også denne kvelden skulle 0-0 til pause vise seg å være et dårlig tegn. I andre omgang gikk det meste galt for Liverpool.

Først bommet Steven Gerrard på straffe, hans tredje bom på de syv siste straffene han har tatt, og like etter tok WBA ledelsen ved Gareth McAuley.

Og ikke nok med det. Helt på tampen av oppgjøret sørget innbytter Romelu Lukaku for at dagen ble komplett for Steve Clarke og hans menn. Det endte 2-0 til WBA.

- Ikke vår dag
Dette betyr at Birmingham-klubben går forbi Liverpool på tabellen. WBA står med 37 poeng på åttendeplass, mens Liverpool fortsatt har 36 poeng på niendeplass.

Seieren skal keeper Ben Foster ha mye av æren for. Hans to en kjempekamp for gjestene og reddet straffe på et viktig tidspunkt.

- Det var en kombinasjon av research og flaks. Vi gjør litt research på straffer, og jeg hadde fått beskjed om å stole på instinktene mine, og at det var sjanser for at straffen kom nede til venstre, sier keeperen i intervjuet etter kampen.

Liverpool-manager Brendan Rodger mente etter kampen at hans disipler hadde levert god innsats, selv om det ble tap.

- Vi var i førersetet gjennom kampen, men WBA-keeperen hadde flere gode redninger, og vi tapte en kamp det så ut som vi skulle vinne. Det er skuffende, sier Rodgers.

- Men jeg kunne ikke bedt om mer fra mine spillere. De ga alt. Det var bare ikke vår dag. Vi hadde presset, men klarte ikke få ballen i mål, sier nordiren.

Om «matchvinner» Ben Foster hadde han følgende å si:

- Han er en god keeper. Han har spilt for en stor klubb tidligere og har landskamper for England. Foster er en utmerket skuddstopper, sier Liverpool-sjefen.

Liverpool sløste
Det var Liverpool som hadde kontroll på kampen i første omgang og skapte de største sjansene. Foran mål lyktes det imidlertid ikke så godt for de røde.

Vertene måtte klare seg uten nykommeren Daniel Sturridge i denne kampen og måltyven var savnet ute på Anfield de første 45 minuttene.

Luis Suarez var som vanlig en trussel på topp for hjemmelaget, men uruguayaneren hadde ikke helt stilt inn siktet. WBA lå også lavt og stanget unna mye av det som kom.

Liverpool hadde riktig nok ballen i mål allerede etter ni minutter, da Jonjo Shelvey scoret, men scoringen ble avvinket for offside og annullert.

Også på dødball skapte gutta fra Beatles-byen noen farligheter, og spesielt Daniel Agger var nær ved scoring etter en corner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ANDREW YATES / Afp / NTB scanpix

Rett før pause var gjestenes Steven Reid nær ved å sette ballen i eget mål. Igjen var Shelvey involvert, da han dro seg fri inne i boksen og la lavt inn foran mål.

Ingen andre Liverpool-spillere var på plass, men Reids sleivspark gikk rett over eget mål og ut til corner. De røde var nær ved å få sesongens femte selvmål servert.

Misset straffe
Hjemmelaget fortsatte i samme spor etter pause og tidlig i andre omgang var Jordan Henderson bare en god redning unna å flikke Liverpool opp i ledelsen.

Anfield-klubben skapte det meste, men fikk ikke uttelling. Etter rundt 60 minutter valgte manager Brendan Rodgers å kaste inn både Fabio Borini og unge Raheem Sterling.

Førstnevnte fikk en gedigen sjanse i det i det 72. minutt, etter at et Steven Gerrard-skudd ble reddet av Ben Foster, men fra kort hold satte italieneren ballen utenfor.

Alt i alt skapte Liverpool masse sjanser foran Foster i buret i løpet av denne kampen, men WBA-keeperen var ikke lett å lure.

Selv da Liverpool fikk straffe, var Foster i det umulige hjørnet. Luis Suarez gikk i bakken, noe lett mener kanskje noen, i duell med Jonas Olsson inne i feltet, og dommeren pekte på krittet.

Steven Gerrard gjorde seg klar, men en godt plassert straffe ble stoppet av den tidligere Manchester United-keeperen. Det ville seg rett og slett ikke for hjemmelaget denne kvelden.

I stedet skulle WBA gå opp og score. Chris Brunt serverte til Gareth McAuley, som hadde løpt seg fri fra Daniel Agger. Han stanget ballen i mål via tverrliggeren.

Liverpool måtte nå fram om det skulle bli poeng, men gjestene hadde effektive Romelu Lukaku på banen. På tampen løp han fra alle og satte inn 2-0 til gjestene. Game over.

P.S. Nykommer Philippe Coutinho ble byttet inn for Liverpool snaue ti minutter før slutt og fikk dermed sin debut for klubben.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'vsm9zib90zoh1x8aucnf2ve6d', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-vsm9zib90zoh1x8aucnf2ve6d', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.