Gå til sidens hovedinnhold

Dette må være verdens beste

Finnes det noen bedre enn Wayne Rooney i dag? Si din mening!

MANCHESTER UNITED - AC MILAN 4-0 (7-2 SAMMENLAGT): Det er ingen enkel sak å fastslå hvem som er verdens beste fotballspiller, og det eneste noenlunde objektive kriteriet man har, er Fifa-kåringen som Lionel Messi gikk seirende ut av i 2009. Men i 2010 er det rimelig å anta at en engelskmann ligger an til å vinne denne kåringen, som foretas av landslagstrenere- og kapteiner.

Les også: Beckhams tydelige United-protest

Wayne Rooney kom til onsdagens åttedelsfinale mot AC Milan med tolv mål på sine ni siste kamper og 28 totalt denne sesongen.

Scoret både 1-0 og 2-0
AC Milan måtte vinne med minst to mål på Old Trafford for å avansere til kvartfinale i Champions League, men var i realiteten sjanseløs etter 2-3-tapet i Milano.

Rooney headet Manchester United i ledelsen 1-0 bare 13 minutter ut i onsdagens storkamp, og la på til 2-0 et par teslurker etter at andreomgangen hadde startet. Det sto 5-2 til United sammenlagt, og all spenning var borte lenge før Ji-sung Park scoret Uniteds tredje mål for kvelden en halvtimes tid før slutt.

Darren Fletcher fastsatte sluttresultatet til 4-0 like før slutt.

24 år gamle Wayne Rooney har nå scoret 14 mål på sine 12 siste kamper og 30 mål totalt denne sesongen.

Klarer han 40?
Det kan bli nærmere 40 mål på kraftspissen før sesongen er omme - og vi snakker om scoringer mot lag i verdens antatt beste klubbserie og verdens antatt beste internasjonale klubbturnering.

Men la oss ikke glemme Lionel Messi helt. Den lille argentineren har scoret 19 mål på 22 ligakamper for Barcelona denne sesongen, og totalt 26 mål på 35 kamper.

Likevel er det umulig å ikke bli imponert av Wayne Rooney, som aldri har vært bedre enn akkurat nå.

- Rooney er et så ekstraordinært talent. Han er en av verdens beste, kanskje den aller beste, i øyeblikket, sier David Beckham etter kampen, i et intervju som ble sendt på Viasat. Beckham trekker også fram Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som kandidater.

Dere får ta debatten i kommentarfeltet!

Beckham tilbake
AC Milan gikk offensivt ut på Old Trafford, og tilskuerne ble servert den ene gode sjansen etter den andre, og sånn sett ble i det minste spenningen erstattet av underholdning.

En halvtimes tid før slutt kom David Beckham inn som innbytter for AC Milan, til sin første kamp på Old Trafford på sju år, og den skuddsterke engelskmannen ble møtt med øredøvende applaus fra United-fansen.

- Det var en skuffende kveld fordi vi tapte, men å komme tilbake hit er spesielt. Det var utrolig, jeg må si tusen takk til fansen. Det var en spesiell kveld, sier Beckham.

Han var nær scoring med et praktfullt volleyskudd, men Edwin van der Sar var ikke like gjestfri som publikum og stoppet forsøket fra den utleide Los Angeles Galaxy-spilleren.

Fire kvartfinalelag klare
Manchester United vant totalt 7-2 mot AC Milan. Det skulle være mer enn nok til å sette favorittstempelet i Champions League på Sir Alex Fergusons lag.

Lyon spilte 1-1 mot Real Madrid i Spania og er også klar for kvartfinale. Tirsdag sikret Arsenal og Bayern München seg også plass blant de åtte beste lagene i årets Champions League.

De fire siste åttedelsfinalene avgjøres i neste uke.

Les også: Real fikk Pjanic - sesongen allerede en fiasko

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken