RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I HARDT VÆR: José Mourinho er under press. I intervjusonen etter tapet mot Leicester gjorde han det trolig verre for seg selv.
I HARDT VÆR: José Mourinho er under press. I intervjusonen etter tapet mot Leicester gjorde han det trolig verre for seg selv. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Dette Mourinho-intervjuet vekker oppsikt: - Utrolig

Sist oppdatert:
Her kan du lese hele intervjuet, ord for ord.

Leicester vant fullt fortjent over Chelsea mandag kveld, og nå er José Mourinhos menn nede på en 16. plass på Premier League-tabellen.

Portugiseren er under hardt press, og det TV 2-sendte intervjuet han ga etter tapet har vekket voldsom oppsikt.

- Ekstraordinært intervju av Mourinho, han sier faktisk at spillerne ikke er så gode som han gjorde dem forrige sesong, skriver The Times' anerkjente journalist Oliver Kay på Twitter.

- Selv etter Mourinhos standard, var dette en bemerkelsesverdig verbal slakt av sine egne spillere. Utrolig, skriver Daily Mirrors fotballsjef Martin Lipton.

Her er intervjuet med Mourinho, ord for ord:

- Dette ble en vanskelig kveld, hva er dine tanker om det?

- Leicester fortjente å vinne, de var bedre enn oss over lengre perioder av kampen. Vi var det beste laget i maks 30 minutter, de var best i over en time. De var aggressive, spilte med høyt tempo og hadde strålende mentalitet. De gjorde det vanskelig for oss.

- Så slipper vi inn to mål som for meg er uakseptable. Jeg vet at en av mine beste kvaliteter er evnen til å lese kampbildet og motstanderne for spillerne mine, og evnen til å identifisere alle detaljer om motstanderne. Vardy som løper mellom stopperne, Mahrez sitt innlegg med venstrebeinet, og Mahrez i boksen én mot én, der jeg ville ha to mot én med en midtbanespiller som skulle hjelpe til, de to målene er veldig vanskelig å akseptere og veldig frustrerende, for jeg føler at arbeidet mitt ble sveket, hvis det er rett ord.

- Da vi scoret med et kvarter igjen å spille, gjorde de 15 minutter til fem minutter. Kampen var egentlig over da vi scoret. Ballguttene, skadene, byttene, ballen forsvant, alt dette tok tid. Det var ikke fint gjort, men de gjorde det bra. Det er veldig vanskelig å score mål når vi har spillere som ikke er på sitt beste nivå. Det er åpenbart, alle vet det, og det er vanskelig når man har spillere i viktige posisjoner som ikke presterer på vanlig nivå.

- Er det vanskelig å se på dette laget, et lag som ble mestere forrige sesong, men som nå nesten ikke er til å kjenne igjen?

- Ja, det er vanskelig. Hele sesongen (i fjor) gjorde jeg en fenomenal jobb og hevet dem til et nivå som egentlig er bedre enn det de faktisk innehar, eller så gjør vi det så dårlig denne sesongen at noen av spillerne, jeg vil ikke legge alle spillerne i samme kurv, har det vanskelig.

- Hva skjedde med skaden til Eden Hazard, dere mistet ham etter en halvtime?

- Det eneste jeg vet, er at han tok avgjørelen selv etter bare ti sekunder.

- Gjorde han?

- Ja, og det må være en alvorlig skade, for han forlot banen og tok avgjørelsen om at han ikke kunne fortsette. Det må være noe viktig.

- Det så ut som han prøvde å spille videre?

- Hans første reaksjon var at han ville bytte, hans andre reaksjon var at han ville prøve å fortsette. Etter ett skritt sa han umiddelbart at han ikke klarte det.

- Er du bekymret for at han ikke er helt tilstede mentalt?

- Nei, nei, nei, han er skadet. Jeg hadde ikke tid under kampen til å sette meg inn i skaden. Det er tydelig at han prøvde, men kjente umiddelbart at det ikke gikk.

- Du gjorde et par bytter som fikk positiv effekt, du tok ut John Terry og satte inn Cesc Fabregas for å nevne ett, var det byttene dine som løftet prestasjonen deres?

- Jeg prøver alltid å hjelpe, og i dag hjalp det, men det var ikke nok. Vi tok ut John og lot Kurt Zouma bli på banen, for de var raske i kontringsspillet. Og jeg ville ha en ekstra midtbanespiller i stedet for en forsvarsspiller. Jeg satte inn en ekstra spiss også, for å få mer kontroll over boksen. Det er tydelig at Diego (Costa) har trøbbel i boksen. Han tar ikke lenger løp inn i boksen, men på kryss og tvers ut på sidene. Derfor satte jeg inn Remy.

- Hva skal du prøve nå, for å få dette laget i gang?

- Vel, jeg vet ikke noe annet enn å jobbe på toppnivå, noe jeg gjør hver dag. Jeg må være ærlig, jeg har ikke noen klager på spillerne mine når det gjelder trening fra dag til dag. Hvis jeg ser på kamper, blir jeg frustrert over forskjellen fra trening til kamp. Men jeg må være ærlig og si at jeg liker å jobbe med dem hver dag.

- Er topp fire bare å glemme nå?

- Ja, helt klart, svarer Mourinho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere