Dette sa Høiland til dommeren etter kampen

TATT?: Tommy Høiland og hele Molde mener at hjemmelaget skulle hatt straffe her.

TATT?: Tommy Høiland og hele Molde mener at hjemmelaget skulle hatt straffe her. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Det kokte over for Skullerud og spillerne da dommeren unnlot å blåse straffespark.

Molde – Haugesund (0-1):

AKER STADION (Nettavisen): Simon Diedhiou scoret kampens eneste mål da Haugesund stjal alle poengene i rosenes by. Men etter kampen snakket «alle» om straffene som ikke ble blåst.

Da dommerens klokke hadde passert 80 spilte minutter oppsto det tre situasjoner som fikk moldenserne til å se rødt. Først gikk Tommy Høiland i bakken etter en duell med Dusan Cvetinovic.

Noen minutter senere ble Joona Toivio sparket ned like innenfor sekstenmeteren, og på overtid gikk Høiland i bakken på ny.

Omar Rafiq holdt fløyten i lommen på alle situasjonene. Da fikk Molde-treneren nok.

- De to første situasjonene er klare straffespark. Den siste har jeg ikke fått sett skikkelig. Jeg er drittlei av at vi blir snytt for straffespark. Det har vi blitt flere ganger før i år også sier en tydelig irritert Tor Ole Skullerud til Nettavisen.

Jostein Grindhaug er ikke enig med sin trenerkollega.

- Jeg syns det er tøft av dommeren. Den første til Høiland er ikke straffe. Toivio går tydelig for å få straffe, og kaster foten under seg. Den siste har jeg ikke oversikt over, avslører Haugesund-treneren til Nettavisen.

Alvorsprat med Høiland
Det er ikke første gang Høiland er i fokus forkontroversielle situasjoner på fotballbanen, og for to uker siden var han i søkelyset etter en episode mot Rosenborg.

- Etter det som skjedde på Lerkendal tok vi en prat med Høiland om at han ikke skal holde på slik. Jeg er veldig overrasket om han fortsetter med det i dag da. Og den første situasjonen er definitivt ikke skuespill, forteller Molde-treneren.

Hovedpersonen selv verken håper eller tror at dommerne dømmer ut ifra ryktet han har fått på seg for å filme.

- Det er vanskelig å si. Jeg tror dommeren dømmer ut ifra det han ser, og i dag så han ikke det han burde, sier rogalendingen til Nettavisen etter kampslutt.

Da dommeren blåste av oppgjøret var 26-åringen raskt borte hos dommeren og konfronterte han med avgjørelsene.

- Jeg sa «Kødder du med meg? Det er tre klare straffespark», men det er ikke noe å gjøre med det nå, avslører han.

DEJA VU: Her får Tommy Høiland gult kort for filming på Lerkendal, etter å ha forsøkt å filme seg til straffespark - for to uker siden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Overrasket Bråtveit
Haugesunds 19 år gamle keeper var kampens store spiller, og vartet opp med flere strålende redninge, men etter kampen var det ikke redningene til unggutten Skullerud var mest opptatt av.

- Han fikk drøye veldig mye tid uten at dommeren slo ned på det, og jeg fortalte dommeren klart og tydelig hva jeg mente om det, avslører han.

19-åringen var først og fremst overlykkelig for å ha holdt nullen mot fjorårets dobbeltmester, men legger ikke skjul på at han er enig med treneren til de blåhvite.

- Det er en del av gamet. Jeg var litt overrasket selv over at jeg fikk ta så mye tid av klokken, gliser Bråtveit til Nettavisen.

HELT: Per Kristian Bråtveit (i grønt) blir fortjent hyllet etter kampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Litt tilfeldig
Haugesunds karismatiske trener var naturligvis en glad mann etter kampen på Aker Stadion.

- Det var vel dette vi kunne forvente av oss. Vi får en tidlig scoring. Etter det tar Molde over, men vi holder nullen inn til pause. Da vet vi at vi får kontringsmuligheter etter pause, og slik ble det. Heldigvis klarer vi å ri det i land, sier 42-åringen.

Haugesund har dermed unnagjort begge sine kamper mot Molde for sesongen, og har ikke sluppet inn et eneste mål.

- Det er litt tilfeldig i dag. Vi har litt marginer med oss, og er dyktige. Vi må ha litt marginer med oss om vi skal ta med oss poeng herfra, avslutter Haugesund-treneren.

Nytt Molde-tap
Det var Haugesund som startet best på Aker Stadion. Etter ni minutter ble Simon Diedhiou spilt fri av David Myrestam. Senegaleseren løpte enkelt fra Molde-forsvaret og trillet ballen forbi Horvath.

Etter scoringen tok hjemmelaget over kampen, og produserte flere store sjansen, men verken Svendsen, Kamara, Linnes, Singh eller Elyounoussi klarte å overliste Bråtveit i Haugesund-buret. Dermed gikk rogalendingene til pause med 1-0.

Moldes sjansesløsing fortsatte etter hvilen. Etter 47 minutter rundet 17 år gamle Svendsen Haugesunds målvakt, men på åpent mål trillet han ballen i stolpen. De blåhvite satset mer og mer fremover etter hvert som kampen gikk, og Haugesund fikk store kontringsmuligheter.

Uheldigvis for Grindhaugs menn klarte ikke Gytskjær å overliste Horvath. På tampen ropte romsdalingene på straffe ved tre anledninger, men ble ikke hørt av dommer Rafiq. Dermed endte kampen 1-0 til Haugesund.

På tirsdag skal Molde ut i kvalifisering til Champions League mot Pyunik, mens Haugesund tar en kort sommerferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.