*Nettavisen* Sport.

Dette sier de om England-jobben

Foto: (foto: scanpix)

Det engelske fotballforbundet er på desperat jakt etter Sven-Göran Erikssons etterfølger. Les hva de aktuelle sier om jobben.

15.03.06 12:37

Etter at Sven-Göran Eriksson i januar gjorde det klart at han trekker som engelsk landslagssjef etter sommerens VM-sluttspill i Tyskland, har engelske tabloider og medier fråtset i spekulasjoner om hvem som blir svenskens etterfølger.

De siste spekulasjonene kommer den engelske tabloiden Daily Express med.

Avisen hevder at Charlton-manager Alan Curbishley er FAs førstevalg, og at det engelske fotballforbundet (FA) ønsker seg Manchester City-manager Stuart Pearce som assistenttrener.

«Inside information»
Alan Curbishley er fast spaltist på kommentatorplass for Daily Express, og avisen bygger sine påstander på «inside information».

Charlton-formann Richard Murray tar imidlertid skriveriene med knusende ro.

- Som klubb har vi hele tiden hatt samme standpunkt. Vi ønsker ikke at han skal forlate oss, men blir han tilbud jobben som engelsk landslagssjef, og han selv ønsker å overta, vil vi ikke stå i hans vei, sier Murray ifølge BBC Sports.

FA-formann Brian Barwick, sjefen for forbundets internasjonale komité Noel White og formannen i Premier League-styret Dave Richards er de tre mennene som skal finne Englands neste landslagssjef.

Daglige spekulasjoner
Trioen får daglig lese om hvem avisene tror kommer til å erstatte svensken. Stadig dukker nemlig nye navn opp i engelske tabloider.

Så langt har ingen av trenerne som er blitt koblet til jobben, vært i nærheten av å bekrefte at nettopp de blir den nye sjefen på Wembley. Men de fleste innrømmer at de er fristet av jobben.

Her er noe av det de aktuelle kandidatene selv har sagt om England-jobben:

Alan Curbishley:
14. mars: - Jeg ønsker meg jobben som engelsk landslagssjef. Men jeg aner ikke hva som kommer til å skje fremover, og vet ikke hvor jeg nå står i rekken.

Stuart Pearce:
13. mars: England-jobben er ikke noe som virker distraherende for meg. Jeg interesser meg ikke stort om disse skriveriene.

Steve McClaren:
19. februar: - Dersom du får en telefon fra landet ditt, må du svare på den, sa Boro-formann Steve Gibson om spekulasjonene.

Sam Allardyce:
3. mars: - Alle vet at jeg ville elsket å få sjansen til å bli intervjuet i sammenheng med England-jobben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Luiz Felipe Scolari:
5. februar: - Jeg vet at dersom jeg skal overta England, må jeg lære meg språket skikkelig.

Guus Hiddink:
25. januar: - Det har ikke vært noen som helst kontakt mellom meg og FA, men vi vil definitivt være interessert i å høre fra FA, sa Hiddinks agent Cees van Nieuwenhuizen.

Hvem mener du bør overta England?Si din mening i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.