RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sier Høgmo om Zidanes Ødegaard-plan

PLANEN KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde et postivt møte med Zinedine Zidane og Real Madrid.
PLANEN KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde et postivt møte med Zinedine Zidane og Real Madrid. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Real Madrid roste den norske unggutten da Per-Mathias Høgmo var på besøk.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag formiddag ble landslagstroppen presentert, og Martin Ødegaard (16) er en av dem som er med mot Kroatia 28.mars.

Selv var landslagssjef Per-Mathias Høgmo var aldri i tvil om at han skulle ta med Martin Ødegaard i troppen mot Kroatia.

- Nei, det var jeg ikke, for han har gjort sakene sine veldig bra på de tidligere landslagssamlingene. Selv om han ikke har spilt veldig mye, har han vært god på trening og er en spiller vi har tro på. Vi vet han er en spiller som kan komme inn og gjøre en jobb for laget i kortere eller lengre perioder, sier Høgmo til Nettavisen.

POSITIV: Zinedine Zidane.

Hadde møte med Zidane
Landslagssjefen var i helgen på besøk i Madrid. Der fikk han møte Real Madrid-topper og diskutert bruken av Ødegaard i den spanske hovedstaden.

Og det var en positiv Høgmo som snakket med Nettavisen etter besøket hos Castilla-trener Zinedine Zidane og Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

- Vi fikk bekreftet at Real Madrid har stor tro på ham, og at de er av samme oppfatning som oss, Martin må få skynde seg langsomt. Han skal bli kjent med ny kultur og nytt språk, en ny måte å tenke og spille fotball på, sier Høgmo til Nettavisen.

PositivHøgmo
Real Madrids plan for Ødegaard er å la ham trene fire ganger med A-laget og to ganger med B-laget ukentlig.

Det synes Høgmo høres fornuftig ut.

- Jeg synes de har lagt et godt løp for ham, sier Høgmo.

- På B-laget har han både spilt ute til høyre og i midten. Hva mener du passer ham best?

- Gode fotballspillere kan spille i flere roller, og akkurat når det gjelder å spille enten innoverkant eller hengende spiss, er det noe Martin behersker.

- Hva synes du om det han har gjort for Castilla så langt?

- Jeg synes han tar nye steg. Han er fortsatt i en vekstfase, så han «setter seg» stadig mer fysisk. Samtidig får han nye impulser, og videreutvikler både tempo og teknikk. Han er midt inne i en veldig fin utviklingsarena.

Høgmo fikk anledning til å både snakke med Ødegaard og se ham i kamp under besøket i Spania.

- Han har det bra, og er ivrig, betrygger landslagssjefen.

FIKK GODE RAPPORTER: Nils Johan Semb.

- Real Madrid ser potensialet
Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, Nils Johan Semb, mener at Ødegaard kun har visst noe av hva han kan.

- Jeg har sett TV-kampene, og jeg har sett glimtvis av det man så han gjøre i Tippeligaen. Men rapportene vi har fått fra Madrid er at de ser at toppnivået og kvalitetene hans kan bli ekstremt høye, sier Semb til Nettavisen.

Under tiden på Real Madrid Castilla har baneforholdene vært svært varierende. Ødegaard har vært nødt til å spille på både slitne kunstgressmatter og elendige potetåkre av noen gressbaner.

- Det er litt sånn når man spiller på vinteren. Det ser man i Italia og Serie A at banene er av varierende kvalitet. Man ser det under en lang sesong at på høsten er banene strøkne, mens på vinteren kan det komme utfordringer ved baneforholdene. Men det er noe han må takle, sier Semb.

LES OGSÅ: Ekspert mener Moa bør starte mot Kroatia

Nivå tre i Spania er Tippeliganivå
TV2s fotballekspert Jahn Ivar Jakobsen mener det var greit av Ødegaard å dra til Madrid, men at nivået ikke er noen oppgradering fra det han var vant med i Strømsgodset.

- Åpningen hans har vært grei og greit nok at han dro til Real Madrid. Men jeg visste at nivå tre i Spania er det samme som i Tippeligaen. Han har fått en bedre treningshverdag, men man må huske at Martin Ødegaard var ikke for god for den Norske ligaen. Men han er en god fotballspiller som kan bli en fantastisk en, sier «Mini» Jakobsen til Nettavisen.

Norges kamp mot Kroatia spilles 28. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere