RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sier Liverpool om sjokkintervjuet

Foto: Mike Egerton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Nå hevder også The Guardian at Luis Suarez må trene alene.

VÅLERENGA - LIVERPOOL 1-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Sent tirsdag kveld kom sjokkbeskjeden. Luis Suarez bekreftet at han ville bort fra Liverpool.

Det var i et intervju med The Guardian at superspissen sa det pressen lenge har spekulert i, at han ønsker et klubbytte.

Tidligere samme dag forsvarte Suarez' sjef, Brendan Rodgers, sin elev på en pressekonferanse i Oslo. Suarez skulle ingen steder, sa han.

Da den samme Rodgers igjen møtte pressen onsdag kveld, etter møtet med Vålerenga, fikk han igjen spørsmål om samme tema.

Dette var første gang Liverpool-leieren uttalte seg om saken, etter det omtalte The Guardian-intervjuet.

- Private samtaler
Heller ikke denne gangen ville nordiren gå hardt ut mot Suarez, men kroppsspråket til manageren avsløret likevel en viss skuffelse nå.

- Mine samtaler med spillerne forblir alltid private. Jeg vil ikke si noe om det jeg og Suarez har snakket om, sier Rodgers.

- Hva tenker du om intervjuet?

- Jeg kan si følgende: Liverpool er en klubb som alltid har vært på en spesiell måte, «The Liverpool Way», en klubb med ambisjoner, sier han.

- I Liverpool har det alltid vært viktig å vise engasjement og være best. Vi skal vise verdighet, og omtale klubben vår på en verdig måte.

- Tar det internt
Etter tåkepraten til Liverpool-sjefen, kom det likevel noe som kan tolkes i retning av at Suarez forsvinner fra Anfield i løpet av kort tid.

- Ingen spillere er større enn klubben. Det er en standard hos oss. Nå skal vi håndtere denne saken internt, sier manageren.

På spørsmål om noe har forandret seg siden Rodgers omtalte Suarez-sagaen tirsdag, sa nordiren følgende:

- Luis har gitt alt for meg, siden jeg kom til denne klubben. Klubben har også vist ham respekt siden han kom hit, sier Rodgers.

- Vi har gitt ham absolutt alt, der andre hadde kastet ham i søpla, sier Liverpool-sjefen videre.

Rodgers påpeker også at supporterne har vært lojale mot Suarez, noe som ble vist blant annet under treningskampen mot Olympiakos nylig.

Etter pressekonferansen i Oslo gikk Rodgers enda mer konkret til verks mot Suarez overfor engelske medier.

- Ingen løfter ble gitt - absolutt ingen øfter - og ingen løfter er brutt. Klubben og Suarez' representanter hadde mange samtaler og han visste akkurat hvordan situasjonen var, sier han.

- Jeg kommer til å handle, sterkt og konkret. Suarez har ikke vist klubben respekt i denne saken, til tross for at klubben har vist ham respekt hele veien, sier manageren.

Nettavisen håpet også å få en kommentar fra Liverpools spillere angående Suarez-situasjonen, men ingen ville snakke med pressen.

- Må trene alene
Sent onsdag kveld skriver engelske The Guardian at Suarez vil få beskjed fra Liverpool om å trene alene fram til han viser en bedre holdning.

Ifølge avisen ønsker Liverpool at spissen viser mer respekt overfor lagkamerater og klubben før de lar ham trene med resten av laget igjen.

Professional Footballers' Association-sjef Gordon Taylor har også gitt beskjed om at det ikke vil være noen vits for uruguayaneren å gå rettens vei for å komme seg vekk fra Liverpool, ettersom det ikke står i kontrakten hans at klubben må selge ham.

Ble lovet overgang
Etter en rekke spekulasjoner i hele sommer, var det som nevnt tirsdag kveld at Luis Suarez snakket om framtiden til The Guardian.

Spissen sier han ble lovet en overgang i sommer.

- I fjor hadde jeg muligheten til å gå til en stor, europeisk klubb, men jeg ble værende i den forståelse at hvis vi ikke klarte å kvalifisere oss for Champions League, skulle jeg få lov til å gå, sier Suarez ifølge The Guardian.

- Jeg ga absolutt alt forrige sesong, men det var ikke nok til å gi oss en plass blant de fire beste. Nå vil jeg bare at Liverpool skal hedre avtalen vår, legger han til.

Onsdag kom det også fram at spillerforeningen PFA nå jobber for å hjelpe Suarez i denne overgangstvisten.

- Vi er blitt bedt om å hjelpe til med å løse situasjonen og har forsøkt å gjøre det. Disse klausulene har bare skapt problemer og fortsetter å gjøre det på grunn av måten de er formulert på, sier Gordan Taylor ifølge Liverpool Echo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere