RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kjetil Rekdal ba om at Rikard Norling måtte få jobbe i fred etter vårmøtet mellom Brann og Vålerenga i mai. Nå er ikke Rekdal like sikker på svensken.
Kjetil Rekdal ba om at Rikard Norling måtte få jobbe i fred etter vårmøtet mellom Brann og Vålerenga i mai. Nå er ikke Rekdal like sikker på svensken. Foto: Faksimile (Bergensavisen)

Dette sier Rekdal om Norling nå

Sist oppdatert:
I mai hadde Kjetil Rekdal klokkertro på Rikard Norling.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har alltid vært kjent for å være en gambler og har også et engasjement som spillekspert for TV 2. Der brente han seg nylig på Brann.

– Jeg trodde Brann skulle slå Mjøndalen med minst 2-0 hjemme, med bakgrunn i at Mjøndalen ville komme til et kokende Brann Stadion med 15 000-16 000 tilskuere og at det ville bli stor tempoforskjell, men der tok jeg feil, erkjenner Rekdal overfor BA.

– Du setter ikke pengene dine på Brann i Mjøndalen?

– Nei, nå velger jeg riktignok konsekvent ikke å tippe, men det hadde jeg ikke gjort, ler VIF-treneren.

- Snakk ikke nok
For etter 1-1 i første kamp på Stadion, mener Rekdal det nå er helt åpent i kvalifiseringsfinalen.

OVERRASKET: Kjetil Rekdal.

– Det er 50-50. Brann har det høyste nivået,og skal ha et nivå til å komme med. Men det hjelper ikke å si det, de må få det ut på banen! Om de leverer samme prestasjon som mot Mjøndalen hjemme må de ha flaks for å berge plassen, sier Rekdal.

VIF-treneren drar veldig på det når vi spør om han tror Brann overlever.

– Den lille fordelen Brann har av å være et eliteserielag har de mistet med 1-1 hjemme, nå har Mjøndalen bortemål å gå på. Men det kan være at 0-0 hadde vært verre for Brann, for nå må de frem, resonnerer han.

Rekdal tror dramaet på Mjøndalen Stadion fort kan bli avgjort av tilfeldigheter.

– I en enkelt kamp så kan alt skje. De kan ha stang ut eller stang inn. Nå kommer tilfeldighetene til å spille en stor rolle.

– Det er det som er farlig når du havner nede i bunnstriden og det blir færre og færre kamper igjen. Da spiller tilfeldighetene en større rolle, og slik blir det helt sikkert i onsdag også, sier han.

At Brann skulle kjempe for eksistensen nå, trodde ikke Rekdal i vår.

«Jeg tar av meg hatten for det de gjorde». Det sa Rekdal til BA 25. mai, etter at hadde Brann tapt ufortjent mot Vålerenga på Stadion. Rekdal hyllet Norling-fotballen.

– Vi vant 3-2, men i lange perioder var vi ute og kjøre. Det jeg sa står jeg 100 prosent inne for, og var det jeg følte da. Jeg syntes de spilte bra fotball, skapte sjanser, men de sto igjen med lite poeng, sier Rekdal nå.

Kjenner ikke laget igjen
På det tidspunktet kunne ikke Vålerenga-treneren se for seg at rødtrøyene skulle bli liggende i nedrykksgjørmen.

«Dette Brann-laget har massevis av kvaliteter til å komme seg lett unna bunnstriden. Det er mange av de andre lagene som ligger der som ikke er i nærheten av å ha de kvalitetene.» uttalte Rekdal.

De kvalitetene klarte Brann i hvert fall ikke å få ut. Og selv om laget plukket mer poeng i andre sesonghalvdel, kjenner ikke Rekdal igjen det laget som imponerte ham spillemessig tidlig i sesongen.

– I høst har de ikke hatt det nivået lenger. Nå er det sprudlende angrepsspillet og trøkket deres borte. Det kan ha noe med skader, form, press eller selvtillit å gjøre, sier han.

Må score fortest mulig
– Det presset som er i Brann er stort i forhold til andre steder i eliteserien, og nå når det handler om nedrykk, forsterker det seg. En så det kanskje mot Mjøndalen, de havnet under og ble krampeaktige. Det er mye psykologi inne i bildet, påpeker Rekdal.

Rådet hans til Brann før returoppgjøret er enkelt; glem taktikkeri og pøs på.

– Her er det ikke snakk om taktikk - kanskje kan det bli det mot slutten - men her må Brann bare gå ut på banen og prøve å score så fort som mulig. Får de det første målet er forskjellen utlignet, og da vet man ikke hvordan Mjøndalen reagerer.

Der Rekdal var fast i troen i vår, er det nå en Rekdal som tar forbehold når vi spør ham om Norlings Brann-fremtid.

– Er Norling rett mann videre for Brann om det skulle bli nedrykk?

– Det kan ikke jeg svare på. Jeg er ikke i nærheten til å ha nok informasjon til å uttale meg om det. Da måtte jeg vært i Bergen, sett kamper og treninger. Men jeg var sikker på at det skulle løse seg med den fotballen de spilte i vår, svarer Rekdal.

Kanskje var nettopp det problemet, at alle var så fordømt sikre...

Denne saken er levert av Bergensavisen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere