RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sier Ronaldo om Zlatan-applausen

Foto: ERIK MARTENSSON
Sist oppdatert:
Zlatan: - Et VM uten meg blir ikke noe å se på. Se høydepunktene her!

SVERIGE - PORTUGAL 2-3 (2-4):

Med kun et 1-0-tap borte mot Portugal i første play off-kamp, hadde Sverige forstatt et stort håp om å kunne ta seg videre til Brasil-VM neste sommer.

Det har de siste ukene vært mye fokus på hvem som skulle vinne stjerneduellen mellom Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo, og tirsdag skulle begge komme i fokus på Friends Arena.

To mål av Zlatan og tre mål av Ronaldo sørget for at kampen endte til 3-2 til Portugals fordel. Portugal kan dermed takke Real Madrid-stjernen for at de er klare for VM i Brasil i 2014.

- Et VM uten meg er ikke noe å se på
Etter kampen røpet Zlatan at han trolig aldri vil bli å finne i et VM-sluttspill igjen.

- Det er trolig siste gang jeg gjør et forsøk på å nå VM med landslaget. Jeg spiller nok ikke så lenge på landslaget. Men én ting er sikkert, et VM uten meg er ikke noe å se på, sier Zlatan Ibrahimovic i sin app «Zlatan Unplugged».

Men det var Ronaldo som fikk mest oppmerksomhet etter tirsdagens kamp.

- Hvert år demonstrerer jeg hva jeg er. Jeg har scoret 40 eller 50 mål hver sesong nå, og det er ikke innenfor alles rekkevidde, sier Ronaldo sant nok til den spanske avisen AS.

Applaus av Zlatan
Et øyeblikk som fikk mye oppmerksomhet, var da Zlatan applauderte Ronaldo for hans tredje scoring på Friends Arena. Det var et øyeblikk som fanget storheten til begge spillerne samtidig, mente flere.

- Det føles fantastisk å få en slik støtte fra en annen spiller, og Zlatan er en fantastisk spiller. Men jeg så det ikke, sier Ronaldo om applausen, ifølge Expressen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Og han roses opp i skyene etter kampen.

- Ingen over, ingen ved siden av, sa Viasat-kommentator Roar Stokke da Ronaldo satte inn kampens siste mål.

- Når Messi er skadet, er det ingen tvil om hvem som er verdens beste fotballspiller, sa Stokke.

- Vi var best
Kampens store spiller mener at det var det beste laget som gikk videre.

- Vi spilte best i begge kampene. Sverige er et bra lag, med erfarne spiller og en bra trener, men vi spilte bedre. Vi skapte mange sjanser, vi har erfaring fra slike oppgjør og vi fortjente å gå videre, sier Ronaldo i et TV 2-sendt intervju.

Han sier imidlertid at han ikke alltid var sikker på avensement.

- Vi var litt nervøse da Sverige scoret to kjappe mål, men etter det fjerde målet forandret kampen seg. Da var det vi som skapte sjansene og fortjente å vinne, uttaler portugiseren.

Ronaldo fikk spørsmål om duellen mot Zlatan Ibrahimovic og om det var han eller lagets fortjeneste at Portugal kvalifiserte seg.

- Det er selvfølgelig lagets fortjeneste. Zlatan er en fantastisk spiller, men jeg sammenligner med ikke med ham. Han gjør sitt beste for sitt landslag, og det samme gjør jeg. Men Portugal var best over de to kampene, sier Real Madrid-spilleren.

Tam førsteomgang
Første omgang på Friends Arena var preget av to lag, som ikke turte å ofre alt for mye framover på banen.

Svenskene var riktignok laget som trengte mål, men det var likevel gjestene fra Portugal som sto for de største mulighetene.

Etter 15 minutter kom gjestene blant annet til en god mulighet da Joao Moutinho slo et presist innlegg til Bruno Alves, men Andreas Isaksson fikk slått ballen til corner.

36 minutter ut i kampen kom Ronaldo til sin første store mulighet, men avslutningen var for dårlig.

Da ingen av lagene klarte å score før hvilen, sto det 0-0 til pause.

Zlatan vs. Ronaldo
I andre omgang, skulle publikum derimot bli vitne til en virkelig thriller av en fotballkamp, med Ronaldo og Zlatan i fokus.

Sverige måtte fram å jage scoring etter hvilen, og det tok Portugal utnytte av. For fem minutter ut i andreomgangen fant Moutinho lagkamerat, Ronaldo, på en kontring. Real Madrid-spissen tok vare på muligheten og banket ballen i mål alene med Isaksson.

Dermed så det svært mørkt ut med tanke på Sverige VM-drøm.

Men svenskene har Zlatan, og det var nok mange som innså at Sverige var avhengig av Zlatan-magi for å komme seg til Brasil. Og det skulle de få.

På kun fire minutter scoret den svenske PSG-spissen to kjappe mål. Først headet han ballen kontrolert i mål etter en corner, før han i det 72. minutt banket en frispark i mål fra cirka 17 meter.

Ronaldo slo knockout på svenskene
Zlatan-magi, skulle likevel vise seg å ikke være nok, for Portugal hadde fortsatt Cristiano Ronaldo på banen.

28-åringen var tydeligvis fast bestemt på å få med seg laget sitt til VM. Etter 77 minutter var han nemlig igjen alene med Isaksson på en kontring, og han hadde ingen problemer med å sette inn 2-2.

Minuttet senere fulgte portugiserne samme oppskrift da de fant Ronaldo på nok en kontring, og dermed stod det plutselig 3-2 til gjestene.

Mye av luften gikk ut av Sverige etter Ronaldos 3-2-scoring, og svenskene klarte aldri å komme tilbake.

Kampen endte til slutt 3-2 til Portugal, som er klare for VM etter å ha slått svenskene 4-2 sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere