*Nettavisen* Sport.

Dette sier TV 2 om nye Sumo-priser

SAMME PRIS: Jan Ove Årsæther i TV 2 forteller Nettavisen at det ikke blir noen prisøkning på TV 2 Sumo. Foto: Montasje (Nettavisen)

TV 2 hevder de ikke vil øke prisene på Sumo-abonnement etter Tippeliga-oppkjøpet.

23.02.15 13:54

Mandag ble det kjent at TV 2 har sikret seg rettighetene til både norsk, spansk og italiensk fotball etter at de kjøper opp C-More. Dette har ført til at fotballpublikummet i Norge frykter svindyre priser for å se fotball, nå som TV 2 nærmest har monopol på fotballsendinger her til lands.

Sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, kan berolige den norske fotballfamilien.

- Vi har ingen planer om prisøkning på våre pakker, sier han til Nettavisen.

- Ikke lov
Det er flere grunner til at Årsæther svarer som han gjør. For det første har ikke TV 2 lov til å gjøre noen endringer før Konkurransetilsynet har godkjent overtakelsen, og TV 2 sitter på rettighetene.

- I denne perioden har vi ikke lov til å endre, verken det ene eller det andre, bekrefter Årsæther.

Grunn nummer to til at han svarer at det ikke blir noen prisøkning, er at man faktisk ikke har planer om å øke prisene.

- Nei, vi har ingen planer om dette, uansett.

Les om hele avtalen her:TV 2 kjøper C More Norge

Kan velge storkamper
Den store forskjellen for TV 2, er at de nå kan velge å sende de store kampene der de selv vil.

Frem til oppkjøpet, har C-More hatt mulighet til å velge de største kampene, mens TV 2 har måtte ta til takke med restekampene. Årsæther forteller Nettavisen at endelig kan TV 2 få lov til å bestemme hvilke kamper som skal gå på hvilke kanaler.

- Nå har vi mulighet til å gjøre redaksjonelle prioriteringer. Ettersom C-More har hatt førstevalget frem til nå, har det vært vanskelig å bygge stor interesse rundt Tippeligaen. Med den nye avtalen, bestemmer vi selv hvilke kamper som sendes på gratiskanaler, og hvilke man må betale for, kan Årsæther fortelle.

Les også: TV Norge-sjef vil stoppe TV 2-oppkjøpet

Vil gjøre det enklere
I den nye avtalen, vil nærmest all fotball bli samlet hos TV 2. Årsæther mener dette er en unik mulighet til å bygge opp om fotballinteressen.

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for fotballsupporterne. Tilbakemeldingene på sosiale medier er allerede veldig gode, og det er forventninger til at vi løser dette på en proff og god måte.

TV 2 har satt seg som mål å være så supportervennlig som mulig. Ønsket er å få sendt så mye som mulig av alle ligaene, men Årsæther kan ikke bekrefte så mye før Konkurransetilsynet har godkjent overtakelsen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.