RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NESTE SESONG slipper seriemesteren i England å havne i samme gruppe som seriemesteren i Tyskland.
NESTE SESONG slipper seriemesteren i England å havne i samme gruppe som seriemesteren i Tyskland. Foto: Valery Hache (AFP / NTB scanpix)

Dette skal det bli slutt på i Champions League

Sist oppdatert:
Manchester City blir ett av de siste ofrene.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kommer til å endre regelverket for trekningen av Champions League-turneringen fra og med neste sesong. Det røper UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

Fra og med 2015/16-sesongen vil tittelforsvareren og seriemesterne fra de sju høyest rankede nasjonene i Europa automatisk plasseres i seedingsgruppe 1. Denne sesongen brukte UEFA klubbrankingen som målestokk.

Dette førte blant annet til at seriemesteren i England, Manchester City, ble plassert i seedingsgruppe 2 og endte opp i samme gruppe som Bayern München.

Seriemesteren i Italia, Juventus, endte opp i samme gruppe som seriemesteren i Spania, Atletico Madrid.

- Folk har problemer med å forstå hvordan mesteren i ett land er lavere seedet enn det tredjerangerte laget i det samme landet, forklarer Infantino overfor Sky Sports.

Endringen er imidlertid ikke klubbet igjennom ennå.

- Den blir ratifisert senere, av eksekutivkomiteen, men dette er den tydelige anbefalingen fra konkurransekomiteen. Den føler at det må være en tilleggsbelønning til vinnerne av de nasjonale seriene, legger han til.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere