RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

Dette skaper stor irritasjon i England

Sist oppdatert:
Manchester United og Tottenham med forbud mot disse skolissene.

Den engelske organisasjonen Stonewall kjemper for de homofiles rettigheter, og nylig samarbeidet de med bettingselskapet Paddy Power for å sende regnbuefargede skolisser til alle de 92 profesjonelle klubbene i England, i tillegg til 42 skotske klubber.

Stonewalls håp var at spillerne ville bruke skolissene for å støtte «Right Behind Gay Footballers», en kampanje som har som mål å bekjempe homofobi i fotballen.

Joey Barton er en av de største støttespillerne, og QPR-profilen har allerede brukt dem i kamp. Fulham-keeper David Stockdale har også varslet på Twitter at han planlegger å bruke lissene.

Reagerer på navnet
Til tross for gode hensikter, har kampanjen nå skapt stor irritasjon blant flere av de største klubbene i Premier League og Championship. De reagerer på at Stonewall sendte ut lissene uten å kommunisere med klubbene på forhånd.

Stonewall-kampanjen har i tillegg måte tåle kritikk for navnet «Right Behind Gay Footballers», et navn som samarbeidspartneren Paddy Power skal stå bak.

Organisasjonen «Fotball vs Homofobi» har nå trukket sin støtte etter at bettingselskapet nektet å forandre navnet.

- Vi er ukomfortable med at navnet spiller på «seksuelle antydninger» og stereotypier, skriver de i en pressemelding.

Nå har storklubber som Manchester United og Tottenham varslet at de ikke kommer til å la spillerne sine bruke de regnbuefargede skolissene. Det samme har Sunderland, Norwich og Southampton gjort, ifølge The Telegraph.

Tottenham skriver i en uttalelse:

- Kampanjens hensikt er positiv og noe vi støtter, men dessverre ble det ikke avklart med oss, Premier League eller andre klubber. Hadde vi blitt konsultert på forhånd, hadde vi hatt muligheten til å unngå problemer med tredjeparts støttespillere når det gjelder reklamerettigheter.

- Vi har kontaktet Stonewall og gitt beskjed om at vi støtter formålet deres, og vi vil diskutere hvordan vi kan jobbe sammen i fremtiden, fortsetter uttalelsen.

Wenger støtter tiltaket
Fulham-spiller Stockdale har som nevnt varslet at han vil støtte tiltaket, men hans egen klubb reagerer på samme måte som Tottenham.

- Dette er en kampanje som ble initiert uten konsultasjon med hverken liga eller klubb. Hadde vi blitt involvert tidligere, kunne vi ha jobbet med Stonewall for å vurdere dette nøyere, skriver Fulham i en pressemelding.

Likevel lar de spillerne bruke lissene hvis de selv ønsker det.

En av klubbene som ikke reagerer på Stonewalls fremtreden, er londonklubben Arsenal. Nå går manager Arséne Wenger ut og støtter kampanjen.

- Personlig er jeg veldig imot homofobi, og for meg blir det veldig knyttet til rasisme. Hver eneste uke finner man nye grunner til å bekjempe homofobi, sier Wenger.

I helgen får vi for første gang svar på hvor mange av spillerne som faktisk kommer til å snøre på seg de fargesprakende lissene. Første kamp i runden spilles lørdag 1345, når Aston Villa møter Norwich på bortebane. Den kampen kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S:Her finner du oversikt over hvordan alle klubbene i Premier League stiller seg til kampanjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere