RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LENGE SIDEN SIST: Det er veldig lenge siden Ullevaal Stadion sist var fullsatt under en landskamp.
LENGE SIDEN SIST: Det er veldig lenge siden Ullevaal Stadion sist var fullsatt under en landskamp. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Dette skjedde sist for 1262 dager siden

Sist oppdatert:
- Det er noe man drømmer om som liten guttunge, sier Mats Møller Dæhli.

BRISTOL/OSLO (Nettavisen): Det er lenge siden en landskamp på Ullevaal har vært utsolgt. Det er faktisk 1262 dager siden, den gang i EM-kvalifiseringen mot Danmark.

Tilskuerrekorden på Ullevaal er riktig nok 38.085 tilskuere, tilbake i 1949.

Mot Italia i den første EM-kvalifiseringskampen tirsdag, er billettene revet vekk, og landskamparenaen vil bli fullstappet av forventningsfulle nordmenn, og det vil bli tilskuerrekord på Ullevaal i moderne tid.

Landslagsarenaen har det siste året gjennomgått en utbygging, noe som har gitt større tilskuerkapasitet. Den nye kapasiteten er 28.000 tilskuere, noe det vil bli mot italienerne.

Et hjemmepublikum som er sulteforet på mesterskapsfotball forventer at det norske laget skal kvalifisere seg til EM i Frankrike om to år.

LES OGSÅ: Joshua King føler seg urettferdig behandlet av Blackburn.

- Mitt livs største kamp
Det presset, og tanken på å spille mot Italia foran et fullstappet Ullevaal, er noe som tenner de norske landslagsgutta.

- Det blir den største kampen så langt i mitt liv. Hjemme mot Italia i første kvalifiseringskamp ... Det er noe man drømmer om som liten guttunge, forteller Mats Møller Dæhli til Nettavisen.

Det er fortsatt noe usikkert om Cardiff-spilleren blir spilleklar til kampen, etter at han forlot privatlandskampen mot England på båre, men han mener selv han blir klar.

- Jeg skal gjøre hva jeg kan for å bli spilleklar, og det ser veldig positivt ut nå, forteller Dæhli.

GLEDER SEG: Mats Møller Dæhli (foran) og Omar Elabdellaoui (i bakgrunnen) gleder seg til å spille foran et fullsatt Ullevaal mot Italia.


Han får frysninger av tanken om et fullsatt Ullevaal.

- Jeg satt jo på Ullevaal og så alle kvalikkamper da jeg var liten. Jeg drømte om å spille der, og nå kan det gå i oppfyllelse på tirsdag. Det blir helt fantastisk å spille foran et fullsatt Ullevaal.

Får støtte
Han får støtte av lagkamerat Joshua King. Han forteller at det kribler i beina i forkant av storkampen mot Italia.

- Jeg elsker sånne kamper, spesielt når det norske folk stiller opp sånn, forteller en entusiastisk King til Nettavisen.

Også Omar Elabdellaoui gleder seg stort til å entre et fullsatt Ullevaal.

- Jeg merker ikke noe press. Det er bare utrolig gøy at folk støtter oss og møter opp. Det blir veldig gøy, forteller Elabdellaoui til Nettavisen.

Sviktende tilskuersnitt
Underveis VM-kvalifiseringen sist var det en dalende kurve på tilskuerfronten, etter hvert som sjansene for å nå et mesterskap ble mindre og mindre.

Det er noe King har forståelse for.

- Det duppet litt med tilskuertall i forrige kvalik, og det var god grunn til det, sier King.

Han tror han har forklaringen på hvorfor entusiasmen er tilbake hos det norske fotballpublikummet nå.

IKKE PRESS: Joshua King sier han ikke merker særlig til presset fra det norske fotballpublikummet i forkant av Italia-kampen.

- Jeg tror mange ser hva Per Mathias (Høgmo) prøver å gjøre med laget. Resultatene har ikke vært de beste, men vi har møtt veldig bra lag, forklarer han.

Norge har møtt gode lag i treningskamper det siste halvåret, og har møtt lag som Russland, Frankrike og England. Det tror King det norske laget har tjent masse på.

- Jeg er enig i det Per Mathias sier, at det er bedre å ha treningskamper mot de beste lagene, enn å spille mot et svakere landslag.

- Det er hundre ganger mer motiverende å møte de store nasjonene, selv om du uansett motstander må være til stede og gi alt, forteller King.

- Vil ikke «jinxe»
Elabdellaoui og King har troen på et godt resultat mot Italia, og de mener laget har gode sjanser for å sikre tre poeng.

- Jeg tør ikke tippe resultat. Sist jeg spådde, så gikk det ikke så bra. Jeg vil ikke «jinxe» noe nå, forteller King.

Olympiakos-proff Elabdellaoui vil heller ikke spå resultatet.

- Vi har selvsagt en sjanse mot dem. Vi skal studere de på søndag, og så får vi se hvordan vi legger opp kampplanen. Det er mange som har trua nå, og det har vi selv også, noe som er det viktigste, avslutter Elabdellaoui.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere