RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sparket utløste et utrolig drama: - Tror knapt det de ser


STRAFFEDRAMA: Benjamin Stokke sklir i det han skal skyte straffesparket - en situasjon som både ga annullert mål og skade på Kristiansunds toppscorer.
STRAFFEDRAMA: Benjamin Stokke sklir i det han skal skyte straffesparket - en situasjon som både ga annullert mål og skade på Kristiansunds toppscorer. Foto: Skjermdump (Eurosport)
Sist oppdatert:
Kristiansund trodde de hadde utlignet mot Vålerenga. Så startet kaoset.

KRISTIANSUND - VÅLERENGA 0-1:

Vålerenga vant til slutt 1-0 i bortekampen mot Kristiansund mandag kveld, men det skjedde ikke uten dramatikk.

Rett etter at Sam Johnson hadde sendt osloklubben i ledelsen en halvtime før slutt, ble det usedvanlig kaotisk.

Vertene fikk straffespark, og Benjamin Stokke, forrige sesongs toppscorer på Kristiansund, trodde han satte ballen i mål og utlignet.

- Tror knapt det de ser

Men dommer Tore Hansen la merke til at Stokke, som skled i tilløpet til straffesparket, var borti ballen med to berøringer før den passerte målstreken.

Derfor annullerte han scoringen, til Kristiansund-benkens store fortvilelse.

- De tror knapt det de ser, utbrøt Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Reprisene viste at avgjørelsen trolig er korrekt. Stokke var utvilsomt borti ballen to ganger i samme bevegelse da han tok straffesparket.

For å gjøre ting verre: Stokke tråkket over i utførelsen av straffen og måtte byttes ut med skade.

- Utrolige scener, var dommen fra Eurosports Jonas Bergh-Johnsen.

Dermed kunne Vålerenga juble for tre relativt fortjente poeng i seriepremieren.

– De første kampene er det viktig å bare få med seg poeng. Det er nerver og forskjellig nivå på det ene og det andre. Vi snakker om lagmoral og vilje til å stå opp for hverandre, og det gjorde gutta i dag. Det var tre poeng som gjaldt og det fikk vi med oss. Jeg synes vi fortjente seieren, sier VIF-trener Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

SEIRET I PREMIEREN: En glad VIF-trener Ronny Deila takker spillerne etter 1-0 over KBK.

Utvist etter kampslutt

Etter kampslutt kokte det hos hjemmelagets spillere. Ifølge Eurosport ble Kristiansunds Aliou Coly utvist for tumulter etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret.

Ifølge kanalen skal situasjonen ha oppstått fordi VIF-spillerne og spesielt Sam Adekugbe reagerte på at Coly ikke spilte ballen tilbake til Vålerenga etter en skade, og i krangelen som oppsto etter kampslutt skal Coly ha delt ut et slag mot Adekugbe og blitt utvist.

Dermed står han trolig overfor tre kampers karantene.

– Det ble en litt amper avslutning på kampen. Jeg er litt usikker på hva som skjer. Vi spiller ikke en kanonkamp. Det blir en typisk første kamp. Vålerenga er rutinert. Vi må bli flinkere til å få fart på kampene, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

Selv mener Coly han bare forsvarte seg selv.

– En spiller fra de kommer og sier «fuck you» og «fuck off». Jeg spurte ham hva han sa. Dommeren sier at jeg slo til ham. Jeg tok ut henda. Det er ikke et slag. Et slag er noe annet, sier Coly.

Dommer Tore Hansen opplevde det annerledes.

- Sånn som jeg oppfatter situasjonen reagerer Coly med å prøve å slå i hodet på Adekugbe, og dermed gir jeg rødt kort til ham. Adekugbe får gult kort fordi han oppildnet til den situasjonen som skjer, sier Hansen til Eurosport.

LES: Detaljert kampreferat

Kampen var lenge sjansefattig, men etter en halvtime var det Vålerenga som skapte den første skikkelige målsjansen. Magnus Lekven fikk ballen utenfor 16-meteren og dro seg fint inn i feltet, men Kristiansund fikk blokkert i siste liten.

Kort tid senere fikk forrige sesongs åpenbaring Torgil Gjertsen stå helt alene i feltet og motta ballen, men Kristiansund-profilen skjøt håpløst utenfor fra kloss hold. Der burde vertene tatt ledelsen.

- Dæven, det er dårlig. Herregud, sa en oppgitt Gjertsen om sin egen prestasjon da han ble intervjuet om kjempesjansen i pausen.

KJEMPESJANSE: Her burde Torgil Øwre Gjertsen gjort som han gjorde åtte ganger forrige sesong: Satt ballen i mål.

Han scoret åtte ganger forrige sesong og bidro sterkt til at Kristiansund beholdt plassen, stikk i strid med tipsene til de fleste eksperter.

Etter en kjedelig start på kampen, åpnet det seg mer opp utover i kampen, men det sto 0-0 da lagene gikk til garderobene halvveis.

- Det bærer preg av å være første kamp. Mye kriging og finspillet sitter ikke ennå, men sånn er det, sa Ivan Näsberg til Eurosport i pausen.

Første Sam Johnson-scoring

Etter en drøy time løsnet det for Oslo-klubben. To Kristiansund-spillere klønet det til på en dødball og klarerte rett i hverandre, og ballen falt ned hos Sam Johnson. Nykommeren takket og bukket og sendte VIF i ledelen med en flott avslutning.

Så trodde Vålerenga de rotet bort ledelsen da Amin Nouri lagde straffespark, men Benjamin Stokke klønet det til og endte opp med en annullert straffescoring.

Kampen hadde nerve til siste slutt, og i det 89. spilleminutt fikk Kristiansund frispark på 20 meter, og Jonas Rønningen bestemte seg for å lade kanonen. Han skjøt imidlertid gjennom muren og rett på keeper Adam Larsen Kwarasey.

Flere mål ble det heller ikke, og Ronny Deila og hans gutter kan reise hjem til Oslo med tre poeng i bagasjen.

Kristiansunds neste kamp spilles 17. mars, når Rosenborg venter på Lerkendal. Vålerenga møter Odd på Intility Arena dagen etter.

Psst: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2018

Slik stilte lagene mandag:

Vålerenga:
Adam Larsen Kwarasey, Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Simen Juklerød, Sam Johnson, Chidera Ejuke.

Kristiansund:
Sean McDermott, Christoffer Aasbak, Dan Peder Ulvestad, Andreas Hopmark, Aliou Coly, Liridon Kalludra, Pål Erik Ulvestad, Stian Aasmundsen, Torgil Gjertsen, Benjamin Stokke, Daouda Bamba.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere