RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Dette står på spill i Premier League

Sist oppdatert:
Sjekk hvem som møter hvem og hva de 20 lagene fortsatt kjemper om.

Søndag 13. mai spilles den 38. og siste runden i Premier League-sesongen 2011/12.

Alle kampene har avspark klokken 16.00.

Mesterlaget kommer til å bli enten Manchester City eller Manchester United. Wolverhampton rykker ned, men det er fremdeles uvisst hvilke to andre lag som blir med ned til divisjonen som så upassende kalles The Championship.

Samtidig er det også enorm spenning knyttet til tredje- og fjerdeplassen, som Arsenal, Tottenham, Newcastle og Chelsea alle kjemper om.

Runde 38:
Chelsea - Blackburn
Situasjonen til Chelsea er spesiell, ettersom londonlaget fremdeles kan kvalifisere seg til neste sesongs Champions League-gruppespill på flere måter. Det kan skje gjennom en tredjeplass i ligaen, men det fordrer at både Arsenal, Newcastle og Tottenham taper i siste runde.

Det kan også skje gjennom fjerdeplass og seier i Champions Leagues siste kvalifiseringsrunde. I så fall må to av de tre nevnte lagene tape, samtidig som Chelsea slår både Liverpool og Blackburn. Eller det kan skje gjennom seier mot Bayern München i finalen av årets turnering. Det siste alternativet er nok det mest sannsynlige.

Blackburns eneste håp om å unngå nedrykk er å slå både Wigan og Chelsea samtidig som to av Bolton (-31), Wigan (-22) og QPR (-22) taper i siste runde og samtidig får svakere målforskjell til slutt enn Blackburn (-28).

Chelsea:
I beste fall: 67 poeng, tredjeplass og direkte kvalifisert for gruppespill i Champions League
I verste fall: 61 poeng, sjetteplass og deltakelse i Europa League som FA-cupvinner

Blackburn Rovers:
Blackburn har allerede rykket ned etter mandagens tap for Wigan.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Everton - Newcastle
Det meste tyder på at Everton ender høyere enn Liverpool for første gang siden 2005, mens Newcastle fortsatt har et realistisk håp om å kvalifisere seg for Champions League. «Skjærene» er avhengig av flere ting for å lykkes, og det kompliseres av at Chelsea kan kuppe den fjerde Champions League-billetten med seier i finalen av årets turnering.

Newcastle får tredjeplassen med seier dersom Arsenal taper for WBA og Tottenham avgir poeng mot Fulham. Newcastle får fjerdeplassen med seier dersom en av delene skjer, altså enten Arsenal-tap eller maksimalt uavgjort for Tottenham. Uavgjort vil ikke holde til å klatre forbi noen.

Everton:
I beste fall: 56 poeng og sjuendeplass
I verste fall: 53 poeng og niendeplass

Newcastle United:
I beste fall: 68 poeng, tredjeplass og direkte kvalifisering til gruppespill i Champions League
I verste fall: 65 poeng, sjetteplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Manchester City - Queens Park Rangers
Manchester City kjemper om ligagullet, og bør helst slå Queens Park Rangers hjemme. De lyseblå ligger likt med gullrival Manchester United poengmessig, men har åtte mål å gå på i målforskjell ned til naboen. Tre poeng hjemme mot QPR vil trolig være nok til å kunne løfte «bøtta» for første gang i Premier Leagues historie. Men City bør ikke ta lett på oppgaven.

Mark Hughes og hans QPR kjemper om å unngå nedrykk til The Championship, og bør helst ha poeng for å føle seg trygge på fornyet kontrakt. I verste fall kan londonklubben bli nummer 19 og dermed rykke ned. Hughes fikk i sin tid sparken i City, og har nok ikke noe imot å snyte gamleklubben for gullet. De samme Hughes har samtidig et nært forhold til Manchester United.

Manchester City:
I beste fall: 89 poeng, ligamester og direkte kvalifisert for gruppespill i Champions League
I verste fall: 86 poeng, nummer to og direkte kvalifisert for gruppespill i Champions League

Queens Park Rangers:
I beste fall: 40 poeng og 15.-plass
I verste fall: 37 poeng, 19.-plass og nedrykk

(artikkelen fortsetter under bildet)

Norwich - Aston Villa
Norwich vil uansett resultat mot Aston Villa overleve i Premier League, og det har selvsagt vært hovedmålet til laget som rykket opp fra The Championship sist sesong. Hvor vidt Paul Lamberts menn ender som nummer ti (i beste fall) eller nummer 14 (i verste fall) er i bunn og grunn ikke så vesentlig. De kanarigule sikter seg nok likevel inn på tre poeng hjemme mot Villa.

Aston Villa på sin side har hatt en svak sesong og står i fare for å gjøre en av sine dårligste Premier League-sesonger noensinne. I 1994/95-sesongen ble Villa nummer 18, men på den tiden var det også 22 lag i Premier League. Etter at ligaen ble kuttet til 20 lag, har Birmingham-klubben aldri blitt dårligere enn nummer 16 (02/03 og 05/06). I år kan det i verste fall bli en 17.-plass.

Norwich City:
I beste fall: 47 poeng og tiendeplass, men det krever svært mange scoringer
I verste fall: 44 poeng og 14.-plass

Aston Villa:
I beste fall: 41 poeng og 15.-plass
I verste fall: 38 poeng og 17.-plass (Bolton kan umulig hente inn en differanse på -17 i målforskjell)

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stoke - Bolton
Til å være et lag «alle» synes det er ubehagelig å spille mot, ligger Stoke oppsiktsvekkende lavt på tabellen. Det er ikke mulig for Stoke å falle lenger ned enn sin nåværende 14.-plass, men det er fullt mulig å klatre noen plasser. Bolton har betydelig mer på spill, ettersom denne kampen - og utfallet i én eller to andre kamper - avgjør om det blir nedrykk eller ei.

Stoke City:
I beste fall: 47 poeng og tiendeplass, men det krever svært mange scoringer
I verste fall: 44 poeng og 14.-plass

Bolton Wanderers
I beste fall: 38 poeng og 16.-plass
I verste fall: 35 poeng, 19.-plass og nedrykk

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sunderland - Manchester United
Manchester United kan i teorien bli seriemester, til og med dersom byrivalen City slår QPR. Den teorien er imidlertid syltynn, ettersom United da må vinne med åtte mål mer enn City. Seier mot Sunderland holder uansett til gull dersom City avgir poeng. Sunderland har lite annet enn æren å spille for.

Sunderland:
I beste fall: 48 poeng og nummer 10
I verste fall: 45 poeng og nummer 14

Manchester United:
I beste fall: 89 poeng, ligamester og direkte kvalifisert for gruppespill i Champions League
I verste fall: 86 poeng, nummer to og direkte kvalifisert for gruppespill i Champions League

(artikkelen fortsetter under bildet)

Swansea - Liverpool
Dette er to klubber med vidt forskjellige forventninger og krav til seg. Swansea har imponert i sin første sesong i toppdivisjonen siden 1983, men kan ikke ende høyere enn tiendeplass. Dette er samtidig den laveste plasseringen som fremdeles er mulig for Liverpool, og alle er enige om at dette er svært skuffende for merseysideklubben.

Liverpool er allerede sikret europacupspill neste sesong, men er nok svært motivert så lenge det er mulig å ta igjen Everton i ligaen. Og det er fremdeles mulig her dersom Liverpool først tar poeng mot Chelsea tirsdag.

Swansea:
I beste fall: 47 poeng og tiendeplass
I verste fall: 44 poeng og 14.-plass

Liverpool:
I beste fall: 55 poeng og sjuendeplass. Er uansett sikret Europa League gjennom ligacuptriumfen
I verste fall: 49 poeng og tiendeplass

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tottenham - Fulham
Spurs ligger på fjerdeplassen som gir innpass i Champions Leagues siste kvalifiseringsrunde før 38. runde. Problemet er at Chelsea er i finalen av årets Champions League og med seier der vil overta den plassen som normalt forbeholdes nummer fire i Premier League. Det er derfor ekstra viktig å bli nummer tre.

Tottenham er enten avhengig av å vinne mot Fulham samtidig som Arsenal avgir poeng, eller avhengig av at Newcastle ikke vinner borte mot Everton og at Arsenal taper med minst to mål mot WBA dersom det ender uavgjort på White Hart Lane.

Det tok sju kamper før Fulham tok sin første seier for sesongen, men John Arne Riise, Brede Hangeland og gjengen har klatret helt opp til øvre halvdel. Fulham kan faktisk ende opp foran både Liverpool og Everton.

Tottenham Hotspur:
I beste fall: 69 poeng, tredjeplass og direkte kvalifisering til gruppespill i Champions League
I verste fall: 66 poeng og sjetteplass.

Fulham:
I beste fall: 55 poeng og sjuendeplass
I verste fall: 52 poeng og niendeplass

(artikkelen fortsetter under bildet)

West Bromwich - Arsenal
Foruten Roy Hodgsons utnevnelse som Englands landslagssjef, har ikke WBA pådratt seg nevneverdig med oppmerksomhet denne sesongen, til tross for at laget har bitt veldig godt ifra seg.

WBA kan faktisk i teorien passere Liverpool. Samtidig kommer man ikke fra at denne kampen betyr langt mer for Arsenal, som ganske sikkert må vinne for å beholde tredjeplassen.

West Bromwich Albion:
I beste fall: 50 poeng og niendeplass
I verste fall: 47 poeng og 14.-plass (i praksis 12.-plass pga. målforskjellen)

Arsenal:
I beste fall: 70 poeng, tredjeplass og direkte kvalifisering til gruppespill i Champions League
I verste fall: 67 poeng, sjetteplass og billett til stadig mer prestisjelette Europa League

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wigan - Wolverhampton
Athletic risikerer å havne i den spesielle situasjonen at klubben rykker ned i en sesong hvor den har beseiret Arsenal, Liverpool, Manchester United og Newcastle. Det skal jo ikke være mulig. Allerede mandag kan Wigan sikre plassen i toppdivisjonen, med poeng borte mot Blackburn.

Wolves er for lengst fortapt.

Wigan Athletic:
I beste fall: 43 poeng og 15.-plass
I verste fall: 40 poeng og 17.-plass

Wolverhampton Wanderers:
I beste fall: Det er vel ikke noe «i beste fall» for Wolves
I verste fall: Sisteplass og nedrykk er allerede en realitet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere