Dette var helt sykt, Liverpool!

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Scoret fire mål på 20 minutter og fem totalt.

08.02.14 17:15

LIVERPOOL - ARSENAL 5-1:

Før lørdagens møte mellom Liverpool og Arsenal på Anfield hadde ikke vertene slått londonklubben i ligaen på rundt sju år.

Det hadde også gått rundt seks år siden de røde hadde slått rivalen på hjemmebane, alle turneringer medregnet. Det skjedde i Champions League-kvartfinalen i 2008.

Men i løpet av de 20 første minuttene lørdag, ble det fort klart at Brendan Rodgers menn hadde ambisjoner om å gjøre denne statistikken til skamme.

To mål av Martin Skrtel, et av Raheem Sterling og et av Daniel Sturridge sørget nemlig for at vertene nesten litt sensasjonelt ledet 4-0 over ligalederen før halve første omgang var unnagjort.

Raheem Sterling økte ledelsen ytterligere etter pause, mens Mikel Arteta satte inn et trøstemål for Arsenal på straffespark.

- Fabelaktig
Resultatet betyr at Liverpool nå står med 50 poeng i Premier League etter 25 kamper. Arsenal topper fortsatt med 55 poeng, men både Manchester City og Chelsea har én kamp mindre spilt.

- Vi gikk ut og gjorde det manageren hadde gitt beskjed om. De første 20 minuttene var helt utrolig. Alt handlet om Liverpool, sier Liverpools Daniel Sturridge ifølge BBC.

- Alt starter bak på banen og gutta har vært strålende. Martin Skrtel scoret to. Raheem Sterling scoret også to ble kåret til banenes beste. Fortjent, sier Sturridge.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers var også fornøyd.

- Spillet vårt var tidvis fabelaktig. Intensiteten i presset og ved scoringene våre var fantastisk. Det ga oss en plattform å bygge videre på, sier Rodgers ifølge BBC.

- Vi har gjort dette i mange kamper, men dette er en storkamp og alle får se det. Spillerne har vært helt utrolige og er sultne på å spille god fotball, sier Rodgers.

Én, to, tre, fire!
Liverpool gikk ut i hundre på eget gress og tok ledelsen før ett minutt var passer på matchuret.

Et frispark fra Steven Gerrard fant benet til Martin Skrtel og giganten fra Slovakia satte ballen forbi Wojicech Szczesny og inn i de røde nettmaskene. En drømmestart.

Drømmestarten skulle bli enda herligere både for Liverpool og Skrtel noen minutter senere. Ti minutter var spilt da stopperen steg til vers på en corner og headet nydelig inn sitt andre.

3-0 kom i det 17. minutt. Liverpool kontret og Luis Suarez viste blikk og treffsikkerhet da han spilte til Sterling på bakerste stolpe. Unggutten, takket, bukket og scoret sikkert.

Daniel Sturridge ville også være med på moroa og i det 20. minutt sørget han for 4-0. Philippe Coutinho spilte fram og Sturridge gjorde det han gjør best, avsluttet kontant i mål.

Foto: Nigel Rodds / Reuters / NTB scanpix

Selv de mest trofaste på Anfield måtte nok gni seg én eller to ganger ekstra i øynene da de fikk se sine helter juble for kampens fjerde mål så tidlig i oppgjøret.

Sannheten er at det fort kunne vært flere mål. Luis Suarez hadde for eksempel et vanvittig skudd i stangen etter 14 minutter. Der hadde Arsenal rett og slett bare flaks.

Sterlings andre
Også returen fra stangskuddet kunne blitt scoring. Kolo Toure kom på ballen, men klarte ikke å sette den i det åpne målet.

Sturridge hadde også en god mulighet tidlig i kampen, men avslutningen fra Liverpool-spissen gikk denne gang utenfor mål.

Arsenal på sin side hadde ikke all verden å by på, men pulsen steg nok litt ekstra hos hjemmefansen hver gang de for anledningen gule hadde dødball. Mål ble det imidlertid ikke før pause.

Gjestene hadde nok håpet på en bedring etter pause, men Liverpool hadde mer krutt å svi av. Kampen var 52 minutter gammel da mål nummer fem for dagen lå bak Szczesny.

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Raheem Sterling ble spilt fir i bakrom og kom alene igjennom med Arsenals keeper i litt skrå posisjon. Første avslutning ble var svak og ble reddet, men returen fant veien over streken.

Liverpool fortsatte å dominere og både Sterling, Suarez og Henderson fikk gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men i stedet for 6-0, skulle Arsenal få et trøstemål.

Alex Oxlade-Chamberlain ble lagt ned av Liverpool-kaptein Steven Gerrard i boksen og fra krittmerket var Mikel Arteta sikker. Kampens sjette mål og fortsatt 20 minutter igjen.

Etter reduseringen satte Arsenal om dampen litt, men det ble likevel fort klart at det ikke kom til å bli noen mirakuløs opphenting av londonlaget.

Dermed var det hjemmefansen som kunne gå fornøyd hjem denne lørdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.