RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette var null problem for City-stjernen

Sist oppdatert:
Men Bayern München fortsetter å briljere mesterligagruppen.

MANCHESTER CITY - CSKA MOSKVA 2-1:

Manchester City satser stort i Europa denne sesongen, og mye av årsaken til at Roberto Mancini fikk sparken i mai, var at den stjernespekkede klubben ikke kom seg lenger enn til gruppespillet i Mesterligaen.

Denne sesongen startet blåtrøyene med seier over Viktoria Plzen, men skuffet stort i gruppespillets første hjemmekamp, da de ble knust 3-1 av regjerende mester Bayern München.

For å ha realistiske sjanser til å bli gruppevinner, var det derfor ingenting annet enn tre poeng mot CSKA Moskva onsdag, som gjaldt for engelskmennene. Selv om City var store favoritter før møtet, har også russerne ambisjoner om å avansere til sluttspillet - slik de gjorde for to år siden - og de to lagene sto med lik poengsum før kampen, som ble spilt på en høyst kritikkverdig gressmatte full av sand.

De dårlige forholdene var imidlertid ingen hindring for Sergio Agüero. Argentineren, som begynner å bli vant til å være redningsmann, puttet to mål, og sikret med det 2-1-seier til City.

Med tre poeng klatret Manuel Pellegrinis menn til andreplassen i gruppa, bak Bayern, som har full pott etter tre kamper.

- Det var en viktig seier. Jeg sa til spillerne at vi ikke kunne tape denne. Vi er ikke videre til den neste runden ennå, men dette var et viktig steg, sa manager Pellegrini til Sky Sports etter kampen.

Første scoring på fem kamper
Den store snakkisen før kampen har vært baneforholdene på Arena Khimki, som CSKA deler med Dinamo Moskva i påvente av at deres egentlige stadion, Luzhinki Stadium, skal bli pusset opp til VM i 2018. Banen ble drastisk verre etter tunge regnskyll tidligere i uken, og den var dekket av store mengder sand fram mot kampstart.

Til tross for krass kritikk fra City-manager Pellegrini, ble kampen spilt som planlagt på Arena Khimki, og det var tydelig at lagene slet med å komme i gang på den tunge gressmatta.

Verst var det for City, som uten Vincent Kompany i midtforsvaret slapp inn kampens første mål. Zoran Tosic lobbet ballen over Joe Hart og satte inn 1-0 for vertene etter halvtimen spilt.

Det var CSKAs første scoring på de fem siste kampene, og når også klubbens stjernespiss, Seydou Doumbia, var tilbake i startoppstillingen fra skade, var optimismen på tribunen stor etter at russerne gikk opp i ledelsen.

Annullerte scoring
Tilbake på banen var også førstekeeper Igor Akinfeev, men han klarte ikke å hindre City-reduseringen kun få sekunder senere. Sergio Agüero sørget først for at City kom à jour, før han sendte gjestene opp i ledelsen med 2-1-målet like før pause.

Etter hvilen og noen bittesmå minutter tilbake på banen, skulle den avgjørende scoringen rettmessig ha blitt plassert på måltavla, men dommeren annullerte Alvaro Negredos scoring, som det ifølge TV-bildene ikke skulle ha vært noe galt ved.

Også CSKA fikk et mål annullert, og på overtid var de russiske vertene enormt nære å stjele med seg ett poeng, da Keisuke Honda skjøt ballen mot nettmaskene fra kloss hold. Hart, som ble den store syndebukken i 3-1-tapet for Bayern, vartet opp med en stjerneredning, og sørget med det for at City fikk med seg alle de tre, særs viktige poengene hjem til Manchester.

Bayern-seier
Tittelforsvarer Bayern München hadde få problemer hjemme mot Viktoria Plzen og tok en komfortabel 5-0-seier. Franck Ribéry ble tomålsscorer, mens også David Alaba, Bastian Schweinsteiger og Mario Götze kom også på scoringslisten.

Tyskerne har full pott etter halvspilt gruppespill og topper gruppe D. City er nummer to og er tre poeng etter Bayern. CSKA Moskva følger på tredjeplass, mens poengløse Viktoria Plzen ligger sist. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere