*Nettavisen* Sport.

Dette vil ikke Dæhli høre

TO UNGUTTER: Mats Møller Dæhli (19) og Martin Ødegaard (15).

TO UNGUTTER: Mats Møller Dæhli (19) og Martin Ødegaard (15). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg er ikke enig i det, sier Cardiff-profilen.

VALLETTA (Nettavisen): Først kom Mats Møller Dæhli inn i landslagsvarmen under Per-Mathias Høgmo og alle jublet. Endelig en norsk spiller med god teknikk og blikk for spillet, ropte ekspertene i kor om Cardiff-spilleren.

Mot Malta vil vi trolig stifte bekjentskap med nok en slik spillertype. 15 år gamle Martin Ødegaard er nemlig med i troppen til Høgmo denne gangen.

Dæhli er imidlertid uenig i at han, og 15-åringen, er spesielt like spillertyper og han mener det ikke er et problem å ha begge på banen samtidig mot Malta.

- Nei, jeg er ikke enig i at vi er like. Vi er ikke det, sier Dæhli til Nettavisen.

- Vi er begge gode med ball, men det er ikke noe problem å ha mange gode ballspillere på banen. Per Ciljan Skjelbred er også en slik, sier 19-åringen.

- En god gutt
Dæhli har vært romkamerat med nettopp Ødegaard under samlingen.

- Det virker som han takler dette veldig bra. Han er en rolig og god gutt, som har riktig fokus. Det er hyggelig å bli kjent med ham, sier Dæhli.

Høgmo ar tidligere også hintet om at han kan bruke tenåringene sammen.

Både Ødegaard og Dæhli har spilt mye ute på kanten i sine klubblag, men begge har medgitt at de kanskje trives best i litt andre posisjoner.

Ødegaard har blitt brukt en del mer sentralt på midtbanen for Strømsgodset, mens Dæhli trives i rollen sentralt i bakrommet, rett bak en spiss.

Drømmerollen
Det er ventet at 19-åringen får sjansen i denne rollen mot Malta. Tidligere har han omtalt denne posisjonen som drømmerollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL VINNE: Mats Møller Dæhli. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Det er ikke slik at jeg ikke trives på kanten. Jeg liker å spille innoverkant på landslaget. Skal vi spille med en mellomromsspiller, må vi øve inn det systemet godt og bruke det riktig. Vi får se hvordan det blir, sier midtbanemannen.

- Jeg skal uansett gjøre alt jeg kan for at vi vinner. Jeg skal bidra med det samme som alltid. Komme meg inn i banen og få mye ballkontakt. Det er noe jeg prøver på, uansett posisjon. Jeg ønsker å prestere bra, sier han.

Norge har i løpet av 2014 møtt sterke nasjoner som Tsjekkia, Frankrike, Russland, England og Italia. Fredag venter en litt annen type motstand.

- Passer oss
Det er ventet at Norge skal føre kampen mot malteserne.

- Det er en litt annen motstander, men det forandrer ikke så mye på hvordan jeg tenker. Vi vil vinne alle kamper, men det kan bli et litt annet kampbilde enn for eksempel mot Frankrike borte. Vi har møtt veldig mange gode lag og da blir det tøft. Men jeg tror det passer oss godt å styre kamper, skape sjanser og forhåpentligvis få med oss tre poeng hjem, sier Dæhli til Nettavisen.

Der får han støtte av førstekeeper Ørjan Nyland.

- Det blir på en måte en omstilling, men vi har valgt å spille mot tøffe motstandere for å se hvor lista ligger. Nå møter vi et lag vi skal slå og vi må være så ærlige og si at det er noe vi skal gjøre, sier han til Nettavisen.

- Det er på tide med en seier igjen nå?

- Ja, det er på tide! Vi må gjøre alt for at det skal skje.

- Fem bak
Omar Elabdellaoui venter et defensivt Malta fredag.

- Vi har møtt mange gode lag i år, det har vært hardt og tøft. Vi skal være et bedre lag enn Malta og har gode muligheter til å slå dem. Men jeg tror de er veldig bra defensivt, men fem mann bak, sier han til Nettavisen.

- Men folk er sultne på en seier nå, så innstillingen er den samme som mot England eller Frankrike. Vi vil ha tre poeng. Vi må vinne, sier han.

Norge tapte åpningskampen i gruppen mot Italia og trenger derfor tre poeng mot Malta for å henge med i EM-kvalifiseringen denne høsten.

Kampen følger du i Nettavisens livesenter fra 20.45


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.