Dette vil ikke RBK-profilen snakke om

Ole Kristian Selnæs vil heller hylle nåværende trener, enn å snakke om hva som en gang gikk galt.

24.04.15 10:24

Rosenborg har fått en strålende åpning på årets tippeligasesong. Med 5-0-seier mot Aalesund og 6-0-seier mot Haugesund, er det lite å klage over i Trondheim for tiden.

Laget har den beste tippeligaåpningen på over 20 år, og lørdag tar de imot Strømsgodset til kamp, foran et fullsatt Lerkendal.

Sentrale Selnæs
Midt i Rosenborg-suksessen står Ole Kristian Selnæs. 20-åringen har vært sentral i Rosenborg-troppen de siste sesongene, men Nettavisens fotballekspert, Joaim Jonsson mener å se en spiller som har tatt store steg foran denne sesongen.

- Han er en av de store grunnene til at Rosenborg spiller den fotballen de gjør i år. Han virker mye bedre trent, dekker større rom og har et bedre humør en tidligere, forklarer Jonsson i Nettavisens nye tippeligasatsning, Tippemagasinet.

Selnæs selv, er litt småbeskjeden, men innrømmer at han har lagt ned en ekstra innsats for å ta noen ekstra steg denne sesongen.

- Jeg har tatt tak selv, det er det ikke tvil om, men jeg blir pushet og hjulpet hver eneste dag også. Det er lettere å prestere når du har tillit og blir satset på. Da blir alt mye lettere, forklarer Selnæs i Tippemagasinet.

JUBEL: Både Tore Reginiusen, Pål André Helland og Ole Kristian Selnæs jubler for Rosenborgs sterke sesongåpning, til tross for at de to førstnevnte sliter med skader. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

«Gode, gamle Rosenborg»
Jonsson mener å se mye av det «gode, gamle Rosenborg» i dagens Rosenborg-tropp. Ifølge Selnæs selv, er det ikke til å legge skjul på at de i Trondheim motiveres av det rosenborglaget som en gang var fryktet langt utenfor Norges landegrenser.

- Jeg føler det er det vi vil. Vi skal framstå litt som det gode, gamle Rosenborg, selv om fotballen har forandret seg. Det er sånn vi vil framstå. Vi prøver å spille gammel rosenborgfotball, sier han.

Tydelige roller
Midt i dette, er Selnæs selve dirigenten. 20-åringen mener at nettopp det å ha tydelige roller er en av de største grunnene til Rosenborgs suksess så langt i år.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvorfor vi gjør det så godt, men vi har trent veldig, veldig bra i hele vinter. Jeg tror, uten å si noe sikkert, at vi absolutt har trent veldig godt, også sammenlignet med andre klubber. Vi har lengre treninger, mer med ball og mer spill. Det er ikke noe ren løpetrening. Vi spiller i hovedsak mer fotball, forklarer midtbanespilleren.

- I tillegg er Kåre tydelig på hvordan vi skal spille fotball. Alle har oppfattet det, og alle drar i samme retning nå. Vi har fått full klaff de første to kampene, og håper det fortsetter sånn. Det er artig å være Rosenborg-spiller om dagen.

DIRIGENT: Ole Kristian Selnæs har blitt dirigenten på Rosenborgs midtbane. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Vil ikke snakke om «Perry»
Fullt så artig, var det ikke å være Rosenborg-spiller for et par år siden. Per Joar Hansen, eller «Perry», som han kalles, slet med å få Rosenborg-spillerne til å fungere, og mange fryktet at Rosenborg aldri skulle finne sitt sanne jeg igjen. Ryktene skal ha det til at det ikke var spesielt god stemning den siste tiden «Perry» var trener i klubben.

Selnæs er ikke særlig lysten på å snakke om den tiden.

- Jeg skal ikke si så veldig mye om det, men det jeg kan si, er at det er veldig god stemning nå. Kåre er en humørspreder, og har alltid et smil og en kommentar på lur. Det smitter veldig over på hele laget.

Og når motgangen igjen kommer, og humøret er på vei ned igjen, da tror Selnæs at Rosenborg-guttene er bedre rustet enn på veldig, veldig lenge.

- Vi vet at det kommer en hverdag også - at vi ikke vinner 5-0 eller 6-0 i alle kampene. Såpass oppegående er vi i Trøndelag også. Så det handler bare om å takle det best mulig. De fleste her har opplevd motgang før, så jeg tror det skal gå fint, sier langluggen.

Tre nye poeng
Lørdag kveld, er det muligheter til å hente nye poeng for trønderne. Et Strømsgodset-lag som har slitt i sesonginnledningen gjester Lerkendal, og trønderne ses på som store favoritter.

Midtbanegeneral Selnæs vil likevel ikke ta seieren på forskudd. I Trondheim skal nemlig hver kamp vinnes før man jubler for seieren.

- Det blir en helt annen kamp enn mot Haugesund. Strømsgodset er mye mer spillende. Det blir en tøff kamp, men hjemme på Lerkendal går vi for å vinne alle kampene. Det er tre poeng som er målet, avslutter Selnæs, og sender dermed ut klar beskjed om at Godset har mye å frykte når de gjester Trondheims storstue.

Tippeligaen følger du i Nettavisens livesystem hele helgen

Glad i Tippeligaen? Få med deg Tippemagasinet:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.