*Nettavisen* Sport.

Dette vil Liverpool ha en slutt på

SNIKTITTERE: Liverpool har fått nok av fans som spionerer på treningene. Foto: (Getty Images)

Manager Brendan Rodgers skal være lei.

25.09.15 22:04

Du har helt sikkert sett dem, på bilder eller på TV, Liverpool-fans som flokker seg utenfor klubbens treningsanlegg, Melwood.

De står på stoler, søppelkasser eller små stiger for å få en titt av sine helter over den lave veggen rundt banen der spillerne trener.

Nå har imidlertid Premier League-klubben fått nok. Ifølge Liverpool Echo bygger klubben nå en høyere vegg for å skjerme spillerne.

Grunnen til det er enkel; Liverpools lagoppstilling har gang på gang lekket ut i forkant av kamper og det ønsker klubben en slutt på.

Frustrert Rodgers
Manager Brendan Rodgers og hans menn trener ofte på formasjonsspill på trening og der brukes de spillerne som skal få sjansen i den kommende kampen i den posisjonen de er tiltenkt til den aktuelle matchen.

Dermed er det ganske enkelt for den observante supporter, eller spion, å gjette seg fram til hvilke elleve som starter for laget i neste kamp.

Hvilket system og formasjon manager Rodgers kommer til å bruke, er også mulig å gjette seg fram til ved å overvåke treningene.

Spesielt i sosiale medier har den korrekte lagoppstillingen og formasjonen lekket ut ofte, så mye som 24 timer før neste kamp.

Dette er noe Rodgers skal være frustrert over.

Byggingen av den nye veggen er allerede i gang og den vil være sluttført innen kort tid. I tillegg til at den skal holde nysgjerrige supportere ute, skal den også hindre at treningsøktene blir filmet utenfra.

Presenning
Det var tilbake i januar i år at Liverpool søkte bystyret om å få bygge en høyere vegg rundt treningsanlegget. De fikk tillatelse i april.

Veggen er bygget slik at Liverpool kan trekke en presenning rundt den. Det betyr at ikke alle treningsøkter vil være helt lukket for fansen, men Rodgers og hans team vil ha muligheten til å lukke den helt.

De fleste klubbene i Premier League har bygd sine treningsanlegg på privat eiendom, der offentligheten ikke slipper til, men i Liverpool har det alltid vært vanlig at fansen flokker seg rundt når laget trener.

Rodgers er for tiden under enormt press i Liverpool og det ryktes at han står i fare for å miste jobben. Lørdag møter den røde klubben Aston Villa hjemme på Anfield og kun tre poeng er godt nok i den kampen.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.