RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette øyeblikket ga Twitter-rekord

MANGE MENINGER: Gonzalo Jaras avgjørende straffebom mot Brasil førte til et skred av Twitter-meldinger.
MANGE MENINGER: Gonzalo Jaras avgjørende straffebom mot Brasil førte til et skred av Twitter-meldinger. Foto: Vanderlei Almeida (AFP / NTB scanpix)
389.000 twittermeldinger i minuttet på det meste.

Om det skulle være noen tvil: fotball-VM i Brasil engasjerer.

Lørdag kveld var verdens øyne rettet mot Belo Horizonte, hvor Brasil utkjempet en tøff kamp med Chile om retten til å spille kvartfinale på hjemmebane.

Oppgjøret var tett og jevnt, og ble ikke avgjort før Chiles Gonzalo Jara bommet på det femte straffesparket, til stor frustrasjon for noen og ellevill glede for andre.

Faktisk var engasjementet rundt det hele så stort at mikrobloggtjenesten Twitter registrerte hele 389.000 twittermeldinger i minuttet da Jara avgjorde kampen til Brasils fordel.

Det er det høyeste tallet for et arrangement i Twitters historie, skal vi tro BBC, som rapporterne om hendelsen på sin Twitter-profil, naturligvis.

Hele 16,4 millioner meldinger ble sendt på Twitter i løpet av lørdagens kamp. Det er flest Twitter-meldinger hittil i VM.

Det er for øvrig ventet at lørdagens Twitter-rekord blir slått senere i fotball-VM


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere