RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dæhli fikk Sterling-sjokk

MØTTES: Første gang Raheem Sterling og Mats Møller Dæhli møttes, ble det storseier til førstnevnte.
MØTTES: Første gang Raheem Sterling og Mats Møller Dæhli møttes, ble det storseier til førstnevnte. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Glemmer ikke Liverpool-helten med det første.

LONDON (Nettavisen): Mats Møller Dæhli har i løpet av kort tid etablert seg som en fast figur på Per-Mathias Høgmos norske landslag.

Unggutten reiste til England og Manchester United i ung alder og gjorde sine saker meget bra. Deretter gikk veien til Molde og videre til Cardiff i Wales.

Både i Molde og Cardiff har den nå 19 år gamle midtbanespilleren fått jobbe under United-legenden Ole Gunnar Solskjær. Onsdag spiller Dæhli etter alle solemerker fra start når Norge møter England til kamp på Wembley i London.

Sjokktap
Da vil den unge nordmannen trolig stå ansikt til ansikt med en spiller han har møtt flere ganger før, nemlig Liverpool-stjernen Raheem Sterling.

Sterling var også på motsatt banehalvdel i én av Dæhlis aller første kamper på balløya. Uniteds U18-lag møtte Liverpools U18-lag i april 2011.

Det ble en sjokkartet opplevelse for den tidligere Lyn-spilleren.

- Jeg tror det var den første kampen min for United. Vi møtte Liverpool, med Raheem Sterling på laget, og tapte 6-0, sier Dæhli til Nettavisen.

Sterling tegnet seg riktig nok ikke på scoringslisten i kampen, men var toneangivende for et sprudlende Liverpool-lag.

- Utrolig god
Dæhli innrømmer at han er en stor beundrer av Liverpool-stjernen. De to er nesten like gamle. Sterling er født i desember 1994 og Dæhli mars 1995.

- Jeg synes Raheem Sterling er en utrolig god spiller. Han var veldig god i den 6-0-kampen, så jeg husker han fra tidlig av, sier den norske stjernen.

Toni Silva scoret to ganger for Liverpool, og det samme gjorde Michael Ngoo. Adam Morgan og Kristjan Adjoran fant også nettmaskene i møtet i 2011.

Også som Cardiff-spiller har Dæhli fått bank av den røde klubben fra Merseyside. Da lagene møttes i mars i år, mens Liverpool kjempet om gull i Premier League og Cardiff styrte mot nedrykk, vant Liverpool hele 6-3.

Luis Suarez og Daniel Sturridge var blant målscorerne i en kamp der Dæhli ble byttet inn på banen i det 65. minutt.

- Vil møte de beste
Nettopp Sturridge er en annen Norge kan få slite med på Wembley onsdag. Møller Dæhli frykter imidlertid ingen av Englands spillere. Sturridge, Sterling og lagkompis Jordan Henderson har alle vist god form i sesongåpningen.

- Jeg synes det først og fremst er stort å få møte England på Wembley. Men det er ingen av spillerne jeg ser mer fram imot å møte, eller frykter mer, enn andre, sier Dæhli til Nettavisen.

- Sterling og de andre er nok folk vi må passe ekstra godt på, men vi ønsker å møte de beste, det er slik vi blir bedre, sier Cardiff-profilen.

Norges kamp mot England har avspark 21.05 onsdag kveld.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere