RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BYTTET INN: Mats Møller Dæhli fikk drøye 20 minutter for Cardiff mot Reading.
BYTTET INN: Mats Møller Dæhli fikk drøye 20 minutter for Cardiff mot Reading. Foto: David Rawcliffe/propaganda (NTB scanpix)

Dæhli tilbake på banen for Cardiff

Sist oppdatert:
Spilte klubbfotball for første gang på 34 dager.

CARDIFF - READING 2-1:

Da Cardiff møtte Reading i Championship fredag, hadde ikke Mats Møller Dæhli vært på banen for førstnevnte klubb siden 18. oktober i år.

Sist gang han startet en kamp for den walisiske klubben var tilbake i slutten av september. Fredag måtte han også tåle å sitte på benken.

Nordmannen har vært helt ute av troppen til Cardiff en periode og slik sett var en plass på benken et lite steg fram for den tidligere Molde-spilleren.

I det 69. minutt ble han også byttet inn for Craig Noone. Dette var 19-åringens første klubbminutter på hele 34 dager for Cardiff.

Nordmannen kom også til en sjanse i det 82. minutt, men skuddet ble blokkert av Reading-keeper Adam Federici.

Selv om Dæhli sliter med tillit på klubblaget, har han storspilt på det norske landslaget i år og spilt i samtlige ni kamper for Per-Mathias Høgmos lag.

Nettavisen kåret ham nylig til årets spiller på landslaget.

Han har vært sentral i at Norge har vunnet de tre siste EM-kvalifiseringskampene og står med ni av 12 mulige poeng i gruppen.

PÅ BANEN: Mats Møller Dæhli i aksjon mot Reading.


Da Dæhli møtte pressen før årets siste landskamper, ga han uttrykk for at situasjonen i Cardiff ikke er ideell og at han vil vurdere framtiden nøye.

Cardiff har medgitt at 19-åringen kan bli solgt i januarvinduet.

Cardiff tok ledelsen etter rundt 20 minutters spill da Reading-stopper Alex Pearce satte ballen i eget nett etter en corner fra Peter Wittingham.

Rett før pause ble Adam Le Fondre lagt i bakken av den samme Pearce. Reading-spilleren ble utvist, mens Wittingham satte inn straffen.

Michael Hector reduserte for Reading i andre omgang.

Resultatet betyr at Dæhlis Cardiff nå er oppe i 26 poeng i Championship og ligger foreløpig på en 11.-plass. Klubben har én kamp mer spilt enn de fleste lagene rundt på tabellen. Den 18. serierunden fullføres i løpet av helgen.

Reading blir stående med 21 poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere