RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dæhli vil ikke gi Ødegaard råd

Mats Møller Dæhli mener Martin Ødegaard klarer seg fint uten hans råd.
Mats Møller Dæhli mener Martin Ødegaard klarer seg fint uten hans råd. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
- Han klarer dette fint selv, sier Mats Møller Dæhli om romkameraten.

SANDVIKA (NTB): Det er to spillere «alle» vil ha en bit av på A-landslaget. Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard stjeler oppmerksomheten, gang etter gang.

Slik var det også på mandagens pressetreff. Fotballforbundet åpnet for enkeltintervjuer med duoen, som noen ganger sluses inn til en fellesseanse før de geleides ut og resten av spillertroppen kommer inn i presserommet.

Mats Møller Dæhli var lenge i Manchester United-systemet, men fikk sitt store gjennombrudd i fjor. 19-åringen har allerede rukket å spille ni A-landskamper, imponert for Molde og tatt seg til engelsk fotball. I Cardiff er det imidlertid blitt mest benk og tribune den siste tiden. Det har medført enda mer interesse rundt lysluggen.

Ingen grunn til bekymring

Samtidig har Dæhli på nært hold sette hvordan romkameraten Martin Ødegaard er blitt medieyndling. 15-åringen, som har imponert voldsomt for Strømsgodset i år, blir koblet til store europeiske klubber daglig.

- Nei, jeg skal ikke gi Martin noen råd. Det ser ut til at han klarer dette veldig fint selv. Han har flinke folk rundt seg og har fokus på de rette tingene, nemlig å utvikle seg. Dette er ikke noe å være bekymret over, sier Dæhli til NTB.

- Men kan all oppmerksomheten nærmest oppleves som mas?

- Det er ikke oppmerksomheten som betyr noe, men hvordan du presterer ute på banen og treningsfeltet. Alt annet er egentlig ubetydelig, hevder Oslo-gutten.

Slik tenker landslagssjef Per-Mathias Høgmo om oppmerksomheten rundt Ødegaard.

- For Martin så handler det om å ha fokus på det som har gjort at han er kommet dit han er, nemlig å trene godt og ha glede av det han holder på med. Da er det viktig at det er god balanse til en hver tid. Det gjelder ikke bare han, men alle spillerne.

Mye fremgang under Høgmo

Dæhli svarer han gang på gang om manglende tillit i Cardiff. Kanskje går det mot klubbskifte i januar. Nå blir det noen etterlengtede «fridager» fra elendigheten i Wales når Norge skal møte Estland (privatkamp) og Aserbajdsjan (EM-kvalifisering).

For A-landslaget er Dæhli i ferd med å bli en av de viktigste spillerne. Han nyter stor tillit hos landslagssjef Per-Mathias Høgmo, og er da også raus i rosen når han blir bedt om å peke på de største fremgangene under Drillos arvtaker.

- Jeg ser at det er mye fremgang, blant annet spillemessig hvordan vi beholder ballen i laget og hvordan vi kontrer, ikke minst hurtig. Det er mer energi og bedre lagånd i gruppa. Det er veldig mye som er positivt, sier Dæhli.

- Estland blir en nyttig oppkjøring til alvoret søndag?

- Fokus på Estland først. Vi skal bygge videre på spillet vårt. Så tror jeg vi skal være klare for Aserbajdsjan, sier Dæhli. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere