RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dæhli vil spille med Ødegaard

VIL SPILLE SAMMEN: Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli vil gjerne spille sammen på midtbanen til Norge i EM-kvalifiseringskamp mot Aserbadjan i Baku.
VIL SPILLE SAMMEN: Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli vil gjerne spille sammen på midtbanen til Norge i EM-kvalifiseringskamp mot Aserbadjan i Baku. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Hittil har han bare spilt mot ham på FIFA Playstation.

Baku (NTB-Sjur Natvig): Mats Møller Dæhli er klar for å spille MED romkamerat Martin Ødegaard på landslaget. Hittil har han bare spilt MOT ham på FIFA Playstation.

- Ja, jeg mener vi er gode nok defensivt til å spille sammen, svarer Dæhli på NTBs spørsmål.

- Men det handler om balanse, og vi er unge, så jeg ser poenget. Det er klart at vi har lyst til å spille sammen, og jeg håper at vi får sjansen til det.

Skulle den sjansen komme allerede i søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan, føler Dæhli seg klar for det.

- Vi må bare bruke det vi er gode til. Vi er to ganske kreative spillere. Enten det blir spill på hver vår kant eller en i mellomrom og en på kant så må vi prøve å dominere banespillet og kontrollere kampen, mener han.

Ødegaard fikk lørdag mediefri for tredje dag på rad. Måten landslagets 15-åring skjermes gjør det ganske klart at Per-Mathias Høgmo venter seg ting av ham i søndagens bortekamp.

Både i 2-1-seieren mot Bulgaria i oktober og i onsdagens hjemmetap mot Estland var det Dæhli som ble vinket av banen da Ødegaard skulle inn. Høgmo har så langt svart unnvikende på spørsmål om han vurderer å bruke de to unge juvelene samtidig.

- Det er en god tone mellom oss. Martin er en fin fyr. Vi spiller en del FIFA på rommet, men han har slått meg en del ganger på rad nå. Det er ikke så bra, sier Dæhli om romkameraten.

Utvikling
Cardiff-spilleren mener at Norge må satse på seier i søndagens kamp.

- Ett poeng vil ikke være altfor ille, men om vi vinner så har vi fått en veldig god start på kvalifiseringen. Da kan vi ta julepause med god samvittighet og glede oss til neste år, sier han.

Ni poeng på fire kamper vil i så fall bety at Norge med ett unntak har vunnet de riktige kampene i år.

- Den første kampen mot Italia var tøff. Selv om vi tapte for Estland sist, synes jeg vi er bedre som lag enn vi var da. Vi utvikler oss hele tiden, sier Dæhli.

Alle gangene laget har kommet under har ført til at Høgmo har måttet gjøre endringer underveis som gir landslaget flere strenger å spille på.

- Vi har mange som kan komme inn fra benken og bidra. Vi kan også variere formasjonen. Prinsippene er de samme, men vi kan spille med hengende spiss, to spisser, fem på midten og så videre. Jeg tror det er bra, sier Dæhli.

Godt minne
Han ble ivrig da NRK viste ham video av Tore André Flos vinnermål sist landslaget spilte i Baku. 1-0-seieren i 1997 sendte Norge til Frankrike-VM.

Da Flo skjøt Norge til VM, var Dæhli to år og romkamerat Ødegaard ennå ikke unnfanget.

- Jeg tror jeg husker det. En overstegsfinte og skudd i nærmeste kryss, sa Dæhli entusiastisk rett før Flo gjorde akkurat det.

- Et klassemål. Jeg fikk min første fotballvideo da jeg var fire år, «Veien til VM 98». Den har jeg sett en del ganger, sa Dæhli til NRK.

Søndag får han sin sjanse til å kopiere Flo, med eller uten Ødegaard som tilrettelegger. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere