RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje Pa Photos/Faksimile Youtube

Di Canio sparket sin egen spiller i rumpa

Sist oppdatert:
Nå raser han mot dommerne som «ikke lar ham gjøre som han vil» med egne spillere.

Paolo Di Canio (43) er for tiden manager for Swindon i League Two, en liga som ikke får altfor mye spalteplass i engelsk presse.

Men heter du Paolo di Canio, er det vanskelig å unngå oppmerksomhet, uansett hva man gjør.

Den gamle storspilleren ble beryktet for å være en bråkmaker, og kan se tilbake på en karriere fylt av kontroverser. Også som manager har han rukket å havne i trøbbel, da han tidligere denne sesongen kom i håndgemeng med sin egen spiller.

I bråk – igjen
Nå har han igjen havnet i bråk etter å ha latt sine egne spillere gjennomgå, denne gangen i kampen mot Macclesfield i helgen.

Først lot Di Canio dommeren få gjennomgå etter det han mente var en feil avgjørelse, og italieneren skrek og veivet med armene på sidelinjen.

Det var nok til at dommerteamet viste ham ut og sendte ham på tribunen.

Så fort kampen var ferdig, og Di Canio fikk lov til å komme ned fra tribunen, sparket han sin egen spiller Matt Richie i baken. Ritchie hadde sendt et straffespark høyt over tverrliggeren, og det var Di Canio alt annet enn fornøyd med.

Tordnet mot dommerne
Etter kampen var italieneren rasende, og mente at dommerne ikke aksepterer at trenerne har ulike reaksjonsformer.

- Jeg har en kultur, og den kommer jeg ikke til å overse. Jeg snakker med kroppsspråk noen ganger, selv om jeg er er i England. Engelske dommere må respektere meg. Jeg gjør hva jeg vil i den tekniske sonen, tordnet Di Canio.

Og ga seg ikke med det:

- Jeg vinner uansett
- De kan ikke stoppe meg. Jeg må få gjøre hva jeg vil med mine egne spillere, hvis jeg ikke går utenfor den tekniske sonen (der trenerne har lov til å oppholde seg, red.anm.). Det er min kropp, mine skuldre, mine hender, mine bein – de kan ikke vise meg ut hver gang. Hvis de ønsker å vise meg ut hver gang – ikke noe problem, jeg vinner ligaen uansett, for laget mitt er så sterkt, fortsatte den hissige italieneren.

Swindon vant uansett kampen 1-0, og ligger for øyeblikket på fjerdeplass i League Two, tre poeng bak Southend på førsteplass.

Her kan du se episoden som fikk Di Canio utvist:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere