RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Di Matteo har fått sparken

Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP
Sist oppdatert:
Chelseas eier viste ingen nåde mot mannen som ledet klubben til topps i Champions League.

Chelsea melder via sin offisielle twitterkonto at klubben har sparket Roberto Di Matteo.

Londonklubben har bare plukket to poeng på sine fire siste ligakamper og står i tillegg i fare for å ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet, etter tirsdagens tap for Juventus i Torino.

En rekke engelske medier melder onsdag at Rafael Benitez skal være aktuell som erstatter.

Guardiola eller Benitez
Førstevalget er imidlertid Pep Guardiola, som har uttalt at han ønsker å ta et hvileår fra fotball. Dersom spanjolen holder fast ved dette, kan Benitez bli hentet inn på midlertidig basis.

Skulle Guardiola ikke være interessert i Chelsea-jobben, vil Benitez trolig få den på mer permanent basis - i den grad noe slikt eksisterer i internasjonal toppfotball.

Også Avram Grant skal være blant dem som diskuteres.

«Chelsea Football Club har denne morgenen skilt lag med manager Roberto Di Matteo. Lagets perstasjoner og resultater har den siste tiden ikke vært bra nok og både eieren og styret følte at en forandring var nødvendig for å holde klubben på rett kurs når vi går inn i en svært viktig del av sesongen», opplyser klubben på sin offisielle nettside.

Klubben legger til at den vil «komme med en uttalelse om en ny manager i løpet av kort tid».

Sparkingen av Roberto Di Matteo er selvfølgelig et av de store samtaleemnene på sosiale medier. Mange reagerer på at klubben er så nådeløs mot mannen som ledet klubben til seier i Champions League forrige sesong. Andre er mer opptatt av hvem som overtar jobben.

Sky Sports mener å vite at samtaler med Benitez allerede har funnet sted, og at spanjolen er klar til å lede klubben allerede mot Manchester City førstkommende helg. Benitez har vært arbeidsledig siden han forlot italienske Inter i 2010, etter bare seks måneder i jobben.

Slått ut før jul?
Juventus vant tirsdag 3-0 mot londonlaget og er sikret avansement med uavgjort eller bedre mot ukrainske Sjakhtar Donetsk, som allerede er sikret å gå videre fra gruppespillet.

Se høydepunktene fra den kampen her:

Det er altså stor fare for at Chelsea, den regjerende mesteren i Champions League, ryker ut allerede før jul denne gang.

Chelsea befinner seg på tredjeplass i Premier League med fire poeng opp til serieleder Manchester City.

«Eieren og styret vil gjerne takke Roberto for alt han har gjort for klubben siden han overtok i mars. Roberto ledet oss til en historisk Champions League-triumf og en sjuende FA-cuptittel. Vi vil aldri glemme det enorme bidraget han har gitt til denne klubbens historie. Han vil alltid være velkommen på Stamford Bridge», skriver klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere