RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nick Potts / Pa Photos

Di Matteo vil fortsatt velge Terry

Sist oppdatert:
- Jeg vurderer han på den måten han spiller og trener, og han har vært fremragende for oss.

John Terry har blitt ilagt fire kampers karantene og en bot på 220.000 pund som en følge av at han skal ha kommet med rasistiske kommentarer til QPRs Anton Ferdinand.

I et 63 sider langt dokumentet forklarer det engelske fotballforbundet hvorfor John Terry ble ilagt karantene. FA skrev imidlertid at det ikke er deres jobb å bestemme hvorvidt 31-åringen er rasist eller ikke, men at forsvaret hans i denne saken var «lite troverdig».

Les også: Terry-dommen er klar

Vil velge Terry
Til tross for at Terry ble dømt, vil Chelsea-manageren Roberto Di Matteo fortsatt velge kapteinen, så lenge han er tilgjengelig.

- Vi må vente til prosessen er ferdig, men i øyeblikket er han kapteinen vår og tilgjengelig for å spille. Det er situasjonen, sier Di Matteo til Sky sports.

- Jeg vurderer han på den måten han spiller og trener, og han har vært fremragende for oss. Jeg er i en vanskelig posisjon, som er å vinne kamper for klubben, legger han til.

Manageren har kjent Terry i mange år og forteller at han aldri har opplevd han som rasistisk.

- Jeg har kjent han i mange år. Vi har spilt sammen og jeg har aldri hatt noen tvil om hans kommentarer og om de ville være diskriminerende mot noen part.

Les også: Derfor fikk Terry mildere straff enn Suarez

- Et dypere problem
På spørsmål om banning på fotballbanen, som er anerkjent for å ha vært et problem på alle nivåer, mener Di Matteo at det er et sosialt problem som trenger adressering.

- Jeg tror det er et dypere problem og ikke bare med fotballspillere. Vi lever i et samfunn og sannsynligvis er det et problem i samfunnet å akseptere andre mennesker og mennesker med ulik etnisk opprinnelse. Det er der vi må begynne å utdanne barna våre til å akseptere folk fra andre steder, sier Chelsea-manageren.

Han mener at det er lett for at fotballspillere kan miste kontrollen fordi presset er stort.

- Selv en som er svært rasjonell og komponert i løpet av en kamp, kan noen ganger miste fatningen fordi han er presset både fysisk og psykisk. Noen ganger reagerer han på en måte som han kanskje vil angre på etterpå. Det er kanskje vanskelig for folk å forstå som ikke har spilt fotball eller en lagidrett på et høyt nivå, forklarer han.

Lørdag tar Chelsea imot Norwich City på Stamford Bridge og ifølge Sky Sports kommer Di Matteo mest sannsynlig til å bruke Terry fra start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere