RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Diego Forlan scorer

Sist oppdatert:
Uruguay møter Frankrike fredag kveld, og vi tror på Forlan som målscorer

Endelig er dagen kommet. Klokken 16.00 braker det løs med åpningskampen Sør-Afrika - Mexico. Klokken 20.30 spilles den andre kampen i gruppe A, Uruguay - Frankrike. Ellers er det mye fin 3. divisjonsfotball på langoddsen i dag, men nå er vi så sulteforet på fotball av høyere kvalitet at dagens spill hentes fra VM.

Sør-Afrika - Mexico
Historien har vist at vertslandet i et verdensmesterskap nesten alltid gjør det bra, og ofte går videre fra gruppespillet. Det skal bli veldig spennende å se hvor stor hjemmebanefordelen viser seg å være i praksis for vertsnasjonen. På nøytral bane hadde nok Mexico vært rimelig klar favoritt oddsmessig, for deres tropp skal være den sterkeste av disse, hvertfall vurderer vi det slik.

Sør-Afrika har spilt mange treningskamper opp mot dette høydepunktet, og vist seg svært vanskelige å slå. De har ikke tapt på 12 kamper nå. De siste resultatene:

Sør Afrika - Danmark 1-0
Sør Afrika - Guatemala 5-0
Sør Afrika - Colombia 2-1
Sør Afrika - Bulgaria 1-1
Sør-Afrika - Thailand 4-0

Hvis målet var å spille på seg selvtillit, så er det nådd. Katlego Mphela har scoret mange av målene. Det er han som må ta mye av ansvaret offensivt siden mer rutinerte Benni McCarthy ikke er med i troppen.

Mexico har også spilt mange treningskamper forut for VM. Det ble tap på bortebane for England og Nederland, men ellers er mye vunnet og de scorer nesten alltid mål. Sist ble det likegodt 2-1 borteseier over Italia. Senegal, Angola, Chile og Gambia er også slått. Vi skal ikke hause opp resultater fra treningskampene, men Mexicos angripere Barrera, Franco, Blanco, Vela, Hernandez, Dos Santos, Bautista og Medina er svært målfarlige folk. De har en god midtbane også, og det spilles helst kjapp og teknisk fotball.

Rafael Marquez og Guillermo Franco ble lettere skadet i løpet av de siste treningskampene, men begge er på plass i dag. Hvor mye spilletid de får, gjenstår å se.

Det er nok riktig at ingen av lagene skal være storfavoritter i dag, og at uavgjort er et aktuelt resultat. Men når oddsen er satt som den er, frister 2,50 på Mexico mest. Da spiller vi mot det historiske faktum at vertsnasjoner gjerne vinner, men vi mener Mexico skal være det beste laget her. Kampen spilles som single, innsatsen holder vi nede på 100 kroner siden dette tross alt er en åpningskamp. Spillefristen er klokken 15.55.

1.Sør-Afrika - Mexico 2,50 2,85 2,50

Klikk her for å levere dette spillet.

Vi klarer ikke gi oss med dette, for nå har vi ventet så lenge på denne årets største begivenhet. Dessuten spilles det jo to kamper i dag.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Antall mål
Den nye VM-ballen er selvsagt designet for underholdning, den skal vingle og forandre retning slik at keeperne får større vanskeligheter og publikum flere mål å juble for. Slik har det vært i de siste store mesterskapene, så verdens beste keepere begynner sikkert å venne seg til denne lille, men merkbare forskjellen. Årets VM-ball vingler visstnok som en full sjømann i den tynne luften i Johannesburg og de andre sør-afrikanske byene som ligger høyt over havet. (Johannesburg ligger 1753 moh.)

Dette er små detaljer. Vi forventer to offensive lag på banen. Sør-Afrika er vertsnasjon og de ønsker trolig, ved siden av poengene, å spille underholdende festfotball. Mexico er meget kapable offensivt, og da synes vi ikke under 2,5 mål i denne kampen skal være så stor favoritt som Norsk Tipping vil ha det til. Over 2,5 mål til 1,95 i odds spilles i håp og tro om en underholdene og målrik åpningskamp.

Få sms-scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Diego Forlan
Uruguay har en av verdens beste spisser i Diego Forlan. Hvis Uruguay scorer mot Frankrike i kveld, må det være store sjanser for at Forlan eller spisskollega Luis Suarez står bak. Uruguay har ikke spilt veldig mange treningskamper, men de slo Israel 4-1 og det er et signal om hva de står for offensivt. Uruguays startellever er offentliggjort, så vi vet at Forlan og Suarez spiller på topp.

V75 Bergen lørdag: Ola tror på to tetbankere

Frankrike har variert veldig i oppkjøringen. 0-1 tap for Kina er ikke spesielt stilig, 1-1 mot Tunisia lukter det ikke VM-gull av. Men dette er treningskamper, tross alt. Likevel, det er en del usikkerhet rundt Frankrike og trener Domenech denne gangen, og vi ser ikke helt bort fra at de leverer en svak kamp eller to i gruppespillet. Det siste vi hører nå er at det er krangling og uenigheter i den franske leiren, og uansett om dette ikke er av alvorlig art, så er det enda et lite hint om at Frankrike er usikre saker i år.

Norsk Tipping tilbyr en målscorerduell mellom Forlan og Frankrikes Anelka. I våre øyne er det lett å finne argumenter for at Forlan er en sannsynlig målscorer for Uruguay, mens vi sliter litt mer med å se Anelka som en klar målscorer-kandidat hos Frankrike. Hvis Frankrike skuffer i kveld, hvilket dessverre ligger litt i den fuktige Cape Town-luften, kan en liten innsats på at Forlan scorer fler enn Anelka forsvares. Vi setter 50 kroner på over 2,5 mål i åpningskampen i en dobbel med Forlan i denne målscorerduellen. Oddsen blir 7,02, spillefristen som før: Klokken 15.55.

5.Sør-Afrika - Mexico - over/under 2,5 mål 1,95 1,50
31.Forlan - like mange mål - Anelka 3,60 1,55 3,45

Total odds 7,02

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Blant 3. divisjonslagene som skal i aksjon tror vi mest Valder, Birkebeineren og Trauma.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere