«Dio» terroriserte gamleklubben

SCORET TO: Adama Diomande var ustoppelig på Marienlyst.

SCORET TO: Adama Diomande var ustoppelig på Marienlyst. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Råsterk borteseier av Stabæk.

09.08.15 20:08

STRØMSGODSET - STABÆK 0-2:

Da Strømsgodset ble seriemester i 2013 var Adama Diomande en viktig del av laget. Spissen scoret åtte ligamål for Godset den sesongen.

Etter gullsesongen forsvant oslogutten til utlandet og Dinamo Minsk. Denne sesongen er han tilbake i norsk fotball for høytflyvende Stabæk.

Der har spissen vært en suksess fra dag én og søndag skapte han mye hodebry for gamleklubben da Godset tok imot Stabæk i Drammen.

Etter pause nettet Diomande to ganger og sørget dermed for at Stabæk har et grep om andreplassen i Tippeligaen med sine 38 poeng.

- Går for gull
Opp til Rosenborg er det fortsatt syv poeng.

Diomande står selv med 13 scoringer i Tippeligaen denne sesongen.

- En helt vanlig dag på jobben. Dette var selvsagt spesielt. Det var her jeg fikk mitt gjennombrudd og Godset er som familie for meg. Det var deilig med seier og nå går vi for gull, sier matchvinneren til C More.

Stabæk-trener Bob Bradley var også fornøyd med spissen.

- Dio scorer, men jobber også beinhardt. Det er en innstilling som smitter over på de andre. Det er mange som jobber hardt i dag og dette er en sterk seier. Jeg er veldig fornøyd, sier amerikaneren til C More etter kampen.

Godset-sjef Bjørn Petter Ingebretsen innrømmer at Stabæk var best.

- Vi møter et godt lag. De er gode og tar oss der vi er sårbare. Det er i tillegg litt energiløst og fantasiløst av oss, sier han til C More.

Stabæk skapte mest
Det var gjestene som skapte mest i løpet av de første 45 minuttene og Stabæk burde ha ledet til pause. Det gjorde de imidlertid ikke.

Både Ernest Asante og Dio fikk gode muligheter i løpet av det første kvarteret på Marienlyst, men oppofrende forsvarsspill og manglende presisjon holdt ballen unna nettmaskene bak Espen Bugge Pettersen.

Etter 19 minutter fikk en annen tidligere Godset-helt, Mohamed Keita, en god sjanse etter godt spill, men Marius Høibråten fikk avverget.

Hjemmelaget var ikke like farlige i andre enden, men et innlegg fra Florent Hanin satte opp Thomas Lehne Olsen i god posisjon, men den tidligere HamKam-spilleren fikk ikke helt stokket beina i tide.

Mye handlet likevel om Diomande og han terroriserte gamle kjente. En god Espen Bugge Pettersen holdt imidlertid spissen unna scoring.

På overtid i første omgang kunne Kamal Issah sendt Stabæk foran, men Bugge Pettersen og Høibråten fikk igjen ryddet unna - så vidt.

Dermed sto det målløst etter 45 minutter.

To av Dio
Andre omgang var imidlertid bare snaue ti minutter gammel da det endelig løsnet for gjestene. Asante fikk ballen på flanken og prikket ut Diomande. Han rykket seg fri og bredsidet ballen forbi keeper.

Etter scoringen fortsatte begge lag og skape sjanser i Drammen. Både Keita og Asante fikk brukbare muligheter til å øke ledelsen.

I andre enden kom formspiller Iver Fossum alene igjennom med keeper, men ungguttens avslutning gikk rett på en våken Sayouba Mande.

Bugge Pettersen i andre enden viste også sine kvaliteter da innbytter Giorgio Gorozia kom til en avslutning fra rundt ni meter. Strømsgodset-keeperen vartet opp med en herlig beinparade og hindret scoring.

Men til tross for storspill av Godsets keeper, klarte han ikke å hindre Adama Diomande fra å punktere kampen kvarteret før slutt.

Luc Kassi snappet opp ballen på midtbanen og satte fart. Deretter slapp han ballen videre til Dio som iskaldt satte inn sitt andre mål.

Kampen var punktert og gjestene fikk med seg alle poengene. Strømsgodset på sin side blir stående med sine 30 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.