Diomande mister hele sesongen: - Han blir årets hit i 2016

POSITIV: Vamouti Diomande var ved godt mot da han fikk besøk av lagkompisene sine.

POSITIV: Vamouti Diomande var ved godt mot da han fikk besøk av lagkompisene sine. Foto: Mads Hansen/Twitter (med tillatelse)

Vamouti Diomande får ikke spille mer tippeligafotball med Mjøndalen i 2015.

Det var i lørdagens Tippeliga-kamp mellom Mjøndalen og Start at Vamouti Diomande brakk kneskåla.

Søndag er operasjonen gjennomført, og den er vellykket, sier Mjøndalen-spiller Mads Hansen til Nettavisen.

- Bildene etter operasjonen så bra ut, så operasjonen er vellykket, var beskjeden vi fikk, sier Hansen til Nettavisen.

Mister hele sesongen
Hansen har nettopp besøkt Diomande på sykehuset, sammen med Erik Midtgarden og Joachim Solberg Olsen. Han forklarer at det er en spiller som ser fremover han har vært hos.

- Han var ved godt mot. Klart han var nedtrykt, men han var veldig opptatt av at måten vi kunne gjøre han glad, var å holde Mjøndalen i Tippeligaen. Det var nesten litt rørende, forklarer Hansen.

Mjøndalen-vingen mister nemlig hele sesongen for bruntrøyene, og er avhengig av at lagkameratene holder seg oppe for å kunne spille i Tippeligaen igjen med Mjøndalen.

- Han har fått beskjed om at årets sesong er over, men det skal ikke gå noe som helst ut over neste sesong.

- Ekstra ille for han
Det at det var Diomande det gikk ut over, er ekstra kjedelig, synes Hansen.

- Det er klart at jeg har ekstremt medfølelse for en god lagkompis og venn. Det er kanskje ekstra ille at det skjedde med han også. Familien hans er jo i Elfenbenskysten, så alt han har her, er jo oss på laget, forteller Mjøndalen-backen.

Også rent sportslig er det kjedelig å miste vingen for resten av sesongen.

- Sportslig sett mister vi vår beste spiller. Jeg trodde han skulle få sitt gjennombrudd i år, men nå er det utsatt ett år. Han blir årets hit i Tippeligaen i 2016.

«Kneet var ikke der»
Selve skaden oppstod etter drøye 60 minutter av lørdagens kamp. Han var i duell med Starts Espen Børufsen da kneet plutselig «var borte», som han forklarer det selv.

- Det var vel kne mot kne. Allerede før han traff bakken, så rakk han å se at «kneet var ikke der», som han fortalte selv. Jeg så det selv også når han lå på bakken. det var bare en grop der hvor kulen skal være, sier Hansen.

Med Diomande ute resten av sesongen, blir det enda vanskeligere for Mjøndalen å holde seg oppe i Tippeligaen denne sesongen. Laget har dog åpnet godt, og har fem poeng på sine tre første kamper.

Neste seriekamp spilles borte mot ligaleder Odd 25. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.