*Nettavisen* Sport.

Diouf kritiserer Blackburns manager

Foto: Pa Photos/Scanpix

El-Hadji Diouf er ikke spesielt optimistisk med tanke på Blackburns sjanser denne sesongen.

Oslo (ANB): Blackburn Rovers. Klubben som hadde sin storhetstid da Premier League var et lite spedbarn – med fjerde-, andre- og førsteplass på de tre første sesongene av Premier League slik vi kjenner den i dag (oppstart høsten 1992). De blåhvite har aldri klart å komme seg tilbake i det øverste sjiktet siden.

Årets sesong ser tyngre ut enn på lenge. Meldingene i media fra de indiske eierne virker useriøse og vitner om en klubb i oppløsning. De to første kampene har endt med tap – 1-2 for Wolves og 1-3 for Aston Villa.

Statistikken de tre siste årene viser 15. 10. og 15. plass. I år er det mange som tror Blackburn må ta den tunge veien ned i mesterskapsserien.

Ser ikke lys i tunnelen
Én av dem er en av klubbens største profiler de siste årene, El-Hadji Diouf (30).

– Ingen ville møte oss på Ewood Park før. Det pleide å være «et helvete», men akkurat nå ønsker alle å møte oss. Det er en av de letteste bortekampene i ligaen, sier han ifølge The Sun.

– Mye har forsvunnet. Spiriten vi hadde for å vinne kamper for fansen, manageren og for oss selv er helt borte, sier han videre.

Og Diouf ser ikke lys i tunnelen.

– Hvem skal komme inn å utgjøre gjøre forskjellen for oss? Jeg ser ingen, fortsetter han.

– Jeg vil ikke at klubben skal rykke ned, men jeg vet det kommer til å bli hardt, sier han.

Alt endret seg
Selv er han satt helt ut i kulden av den umeritterte manageren Steve Kean, mannen som var trener i klubben under Sam Allardyce, som plutselig ble manager da Allardyce fikk fyken i vinter.

– Jeg pleide å være en av de største profilene i klubben, så forandret alt seg under den nye manageren. Da han var trener, snakket han med meg hele tiden. Fortalte meg at jeg var en av klubbens beste spillere og oppmuntret meg. Da han ble manager endret han oppfatning av meg, sier en åpenhjertig Diouf videre.

Den hurtige vingeleganten har ikke engang fått tildelt draktnummer for årets sesong, og har fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

Ser etter spisser
Fansen drømte lenge om store navn som Ronaldinho og David Beckham i vinter, men fikk Radosav Petrovic fra Partizan Beograd og David Goodwillie fra Dundee United.

I tillegg er Simon Vukcevic en arbeidstillatelse unna en overgang fra Sporting Lisboa. Han er en offensiv vingspiller med landskamper for Montenegro.

– Vi ser fortsatt etter spillere som kan forsterke stallen offensivt. Vi ønsker oss en spiss ved siden av David Goodwillie. Jeg snakket med en spiller mandag, og jeg skal møte en annen spiss etter at klubben hans har godtatt at vi får snakke med ham senere i uka, sier Kean til Sky Sports.

33 år gamle Jason Roberts har startet de to første kampene i angrepsrekka til Blackburn. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.