NEW YORK (Nettavisen): Mix Diskerud har ikke spilt et minutt for New York City FC siden laget ble slått ut av cupen av New York Cosmos 15. juni.

Ni kamper uten spilletid

Natt til lørdag spiller nordmannens lag den niende strake ligakampen uten at han er på banen. Diskerud ble nemlig igjen i New York da lagkameratene reiste til California, ifølge bloggen NYCFC Nation.

Han får heller ikke trene med førstelaget, men er henvist til reservelaget.

Det er ingen tvil om at storbylaget ønsker å bli kvitt den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren som kom til USA som en høyprofilsignering i januar 2015. Klubben ønsket etter det Nettavisen forstår å selge Diskerud før overgangsvinduet stengte tidligere denne uka, men 25-åringen ble værende.

Trener Patrick Vieira gir ingen løfter om framtidige sjanser.

- Mix er en landslagsspiller og han er en svært ambisiøs spiller. Han ønsker å være en del av VM-laget til USA og det er en annen vei for ham dit. Han må evaluere situasjonen og ta beslutningen selv, sa trener Patrick Vieira ifølge Christian Araos i empireofsoccer.com tidligere denne uka.

Diskerud har ikke besvart Nettavisens henvendelser denne uka.

Topper divisjonen

Klubben har vunnet seks av de åtte ligakampene som hittil er spilt siden Diskerud sist var i aksjon. Laget topper den østre avdelingen i Major League Soccer.

- Diskerud spilte svakt i cuptapet, og mistet plassen etter det. Treneren hans sier at klubben vil akseptere et passende bud for ham, men også at han vil få sjansen til å vinne tilbake sin plass på laget, forteller Araos til Nettavisen.