Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse blir profiler i Tippeligaen 2012

Foto: Montasje Scanpix
Sist oppdatert:
Les hva ekspertene tror.

ULLEVAAL (Nettavisen): Endelig nærmer det seg seriestart i Tippeligaen, og vi står foran 30 serierunder som skal gi oss nye profiler, landslagskandidater og helter.

For det er alltid slik, nye navn dukker opp, unggutter biter seg fast og setter sin farge på norsk fotball.

Nettavisen har spurt fire eksperter om hvilke spillere de tror kommer til få sine definitive gjennombrudd denne sesongen.

Tror på Brann-back
Først ut er Max-kommentator Jan-Erik Aalbu:

- Jeg er nødt til å trekke frem Branns Erdin Demir. Jeg så ham på La Manga, og det er noe av det beste jeg har sett av nykommere i Norge, sier Aalbu til Nettavisen.

Han har også flere navn på lager:

- Jeg må nevne Franck Boli i Stabæk. Han tror jeg kan bli en overraskelse. Han er bare 18 år, og har mange gode egenskaper. I tillegg har Sandnes Ulf en 15-åring (Zymer Bytygi red.anm.), og han har stort potensial, altså. Jeg så ham på La Manga, og han var veldig bra. God fart, god teknikk og kraftfull til å være så ung, så får vi se om han får spilletid, sier Aalbu.

Trekker frem FFK-spiller
Nestemann ut er Dag Solheim. Programlederen er ivrig Fredrikstad-supporter, og har troen på en fra egne rekker.

- Jeg er fra Fredrikstad, så jeg tror Etzaz Hussain kommer til å ta enda et steg i år. Han er en fantastisk god fotballspiller, sier Solheim til Nettavisen.

Også han har flere navn å trekke opp fra hatten.

- Av andre kan jeg nevne Vålerengas Fegor Ogude, som garantert kommer til å være en av de store profilene. Vi har også Michael Barrantes, og en spiller som Magnus Wolff Eikrem, som har et kjempepotensial. Han blir i mine øyne undervurdert av landslagsledelsen. Jeg er også litt svak for Thomas Drage, og han tror jeg kan få en stor sesong, sier Solheim.

Semb tror på Berisha
Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Viking sitter på landets største juvel.

- Av de unge, synes jeg Vikings Valon Berisha er den mest spennende, og han kan fort etablere seg på et A-landslag i år. Jeg liker også Aalesunds Fredrik Ulvestad veldig godt, og tror det er en spiller som kanskje kan ta steget opp på A-landslaget etter hvert. Han er god med ballen, og han tror jeg kan bli en av de store spillerne i Tippeligaen i år, sier Semb til Nettavisen.

Det kan være verdt å nevne at Fredrik Ulvestad nylig pådro seg kyssesyke, og midtbanespilleren mister dermed Aalesunds første kamper i Tippeligaen. Så Nils Johan Semb må vente før han får se sitt tips i aksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Nordlie liker Odd-spiller
Kongsvinger-trener Tom Nordlie trekker frem en spiller han hadde under sine egne vinger forrige sesong.

- Jeg trente en i Kongsvinger i fjor som heter Adem Güven, som jeg tror kommer til å gjøre suksess i Odd Grenland som ving, på et lag som vinner en del fotballkamper. Magnus Lekven på Odd Grenland er en spiller jeg har stor sans for. Det blir alltid overraskelser, og de dårligste til å tippe pleier å være oss trenere, sier Nordlie.

Fredag kveld kommer første mulighet til å få nye favorittspillere i Tippeligaen, når Molde åpner tippeligasesongen hjemme mot Strømsgodset klokken 19. Kampen følger du i vårt livesenter.

PS: Nettavisen har tidligere i vinter trukket frem spillere vi selv har tro på denne sesongen. Våre tips er Molde-nykommer Martin Linnes, Aalesunds kantspiller Christian Myklebust, Odd Grenland-keeper André Hansen, Lillestrøms nyervervelse Guy Roger Toindouba og Sogndal-spiller Ørjan Hopen.

Hvem tror du blir profiler i årets sesong? Diskuter under!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!