RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse endringene skal gi United-suksess

SKAL SNU SKUTA: Louis van Gaal har fått jobben med å snu forrige sesongs skuffelser til suksess på Old Trafford.
SKAL SNU SKUTA: Louis van Gaal har fått jobben med å snu forrige sesongs skuffelser til suksess på Old Trafford. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Louis van Gaal leder sin første trening onsdag.

Etter å ha fått et par dager hjemme i Nederland etter VM i Brasil, reiser United-manager Louis van Gaal til Manchester på onsdag for å lede sin første økt på treningsanlegget Carrington.

Men ikke tro at nederlenderen har ligget på latsiden i forhold til sin nye jobb de siste ukene. Samtidig som han ledet Oranje til kruttstrek tredjeplass i VM, har van Gaal nemlig hatt et ord med i laget i det meste som har blitt foretatt i den røde delen av Manchester.

Felles lunsj
Noe av det første van Gaal skal ha krevd, var å få på plass flomlys rundt fire av banene på Carrington, slik at det skal bli mulig å holde ettermiddagstreninger på vinterstid, og dermed potensielt ha to fotballøkter om dagen året rundt.

I tillegg har van Gaal uttrykt en ambisjon om å skape et like godt samhold mellom spillerne i United, som det har vært på landslaget.

- Jeg håper at spillergruppa i Manchester vil bli like sammensveiset som denne, sa van Gaal underveis i VM ifølge Daily Mail.

For å få til dette har han satt som et krav at alle i klubben - både A-lagsstjernene, juniorspillerne og støtteapparatet - skal spise lunsj sammen på Carrington klokken ett hver eneste dag.

Etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager, skal det ha blitt dannet klikker innad i laget i langt større grad enn tidligere, og det er disse van Gaal nå ønsker å bryte opp.

Stor tro
Tidligere Manchester United-kaptein Bryan Robson følger fortsatt gamleklubben tett, og er sikker på at man med Louis van Gaals inntreden og forandringer igjen vil være med å kjempe om ligagullet.

- Du så det på Nederland hvor ekstremt organiserte og disiplinerte spillerne var. Jeg er sikker på at han får United-spillerne til å opptre på samme måte, sier Robson til BBC, som er klar på at forrige sesongs nedtur bør fungere som perfekt motivasjon på spillerne.

- Mange av spillerne skuffet seg selv og presterte ikke i nærheten av hva de gjorde under Sir Alex. Med entusiasmen som kommer med van Gaal som ny trener, regner jeg med at alle nå virkelig vil kjempe om gullet igjen.

Louis van Gaal skal gjennomføre sine første treninger med United onsdag, før han torsdag vil ble presentert på en pressekonferanse.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere