*Nettavisen* Sport.

Disse er favoritter til Liverpool-jobben

Blir det Jesus, Slaven, Guus eller Roy? Eller Kanskje Kenny.

03.06.10 10:45

Alt, absolutt alt, tyder på at Rafael Benitez dager i Liverpool er talte.

Seriøse aviser som The Guardian, The Telegraph og The Times skriver at klubben vil kvitte seg med spanjolen. De mer useriøse skriver at han allerede har fått sparken.

Les mer om det her: Liverpool vil fjerne Benitez

The Telegraph mener at følgende seks er de heteste kandidatene. Aston Villas Martin O’Neill, Fulhams Roy Hodgson, Kenny Dalglish, Laurent Blanc, Benficas Jorge Jesus og Birminghams Alex McLeish

Andre som nevnes er Kroatias landslagssjef Slaven Bilic, Tyrkias landslagssjef Guus Hiddink.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms og WAP: Send PLRYKTER til 2242 (1 melding daglig til kr 2,-).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt

The Telegraph har mest tro på at jobben går til Martin O’Neill eller Roy Hodgson,

Martin O’Neill har en høy status blant alle fotballkjennere i England, og har gjort en solid jobb overalt hvor han har vært. Han har også ofte klart å gjøre gode lag ut av lite penger, noe som nok passer Liverpool-styret godt.

Roy Hodgson har imponert ved å ta Fulham til finalen i Europa League, og nok vil være et populært valg blant fansen. Ulempen er at han er under kontrakt med Fulham og Liverpool har ikke veldig mye penger til å kjøpe ham fri med.

Kenny Dalglish er en legende, og var mannen som ledet klubben til deres siste seriemesterskap. Han er nå trener i Liverpools ungdomsakademi. Best er det sikkert at han vil være gratis å ansette.

Franske Laurent Blanc ledet Bordeaux til kvartfinale i Champions League i år, og skal etter planen ta over det franske landslaget etter VM. Men det kan jo hende han ombestemmer seg.

Jorge Jesus har ledet den gamle storheten Benfica til toppen av portugisisk fotball igjen.

Alex McLeish har gjort store ting med Birmingham, men han er populær i klubben og kan komme til å velge det trygge fremfor kaoset på Anfield.

Slaven Bilic er ung, men høyt respektert. Han trener i øyeblikket Kroatias landslag.

Guus Hiddink er en mann med en imponerende merittliste. Han har trent klubber som PSV Eindhoven, Valencia, Real Madrid og Chelsea samt landslag som Nederland, Sør-Korea og Russland. Han klarte blant annet mesterstykket å ta Sør-Korea til semifinalen i VM i 2002 etter å ha slått blant annet Portugal, Italia og Spania på veien.

Da er noen nevnt og noen glemt. Bookmakerne har også disse navnene på sine lister: Jurgen Klinsmann, Sammy Lee, Mark Hughes, Michael Laudrup, Morten Olsen, Frank Rijkaard, Manuel Pellegrini og Gianfranco Zola.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms og WAP: Send PLRYKTER til 2242 (1 melding daglig til kr 2,-).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.