Disse gutta er komplett umulige

Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix

Nyopprykkede Haugesund er én kamp unna en mildt sagt utrolig prestasjon.

17.10.10 23:19

Verken Lillestrøm eller Brann har hatt all verden å juble for så langt denne sesongen. De gule fra Romerike ligger trygt midt på tabellen, mens Bergens stolthet har slitt nede i bunnsjiktet i år.

Søndag møttes de to lagene til det som til tross for plasseringene likevel må kalles et storoppgjør, og publikum fikk så absolutt valuta for pengene i løpet av to ganger 45 minutter på Åråsen.

Det var vertene som scoret først. I løpet av ni minutter mot slutten av første omgang sørget nemlig Espen Søgård, Anthony Ujah og Frode Kippe for at LSK gikk til pause med solide 3-0.

Kampen var imidlertid langt fra avgjort, for etter hvilen reduserte først Petter Vaagan Moen og deretter Erik Huseklepp for Brann. Nærmere kom imidlertid aldri de røde, og måtte se seg slått.

Taper ikke hjemme
Haugesund, som rykket opp før årets sesong, er i ferd med å levere en meget sterk prestasjon i sin første sesong tilbake på det øverste nivået. Laget nekter nemlig å tape på eget gress.

Haugesund står så langt uten tap på hjemmebane, og heller ikke Stabæk klarte å gjøre noe med den statistikken søndag, til tross for at bæringene tok ledelsen ved Palmi Rafn Palmason.

Vertene snudde imidlertid kampen i løpet av sju minutter, og mål av Tor Arne Andreassen og Thomas Sørum, sørget for at det på ny ble tre poeng til Jostein Grindhaugs tapre menn.

Andre omgang ble målløs, og det mest dramatiske som skjedde var at målscorer Palmason ble sendt i dusjen av Terje Hauge, etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden.

Skulle Haugesund gå av banen uten tap i årets siste hjemmekamp mot Molde, vil klubben utvilsomt stå for en av tidenes største prestasjoner av et nyopprykket lag i eliteserien.

Kongsvinger-drama
Kongsvinger kjemper en desperat kamp for å overleve i Tippeligaen, og tre poeng i søndagens hjemmekamp mot Start ville vært uhyre viktig for å nærme seg Hønefoss på kvalikplass.

Det var likevel sørlendingene som startet best da Christer Kleiven åpnet ballet. Vertene snudde imidlertid før pause etter fulltreffere av Kim Holmen og Lars Christian Krohg Gerson.

Ole Martin Årst sørget for at lagene på ny var like langt rett etter pause, men bare to minutter senere sendte Mame Niang hjemmelaget i front for andre gang i løpet av kvelden.

Det skulle likevel ikke bli tre KIL-poeng. Kvarteret før slutt var nemlig Mads Stokkelien på plass og sørget for at begge lagene måtte ta til takke med ett poeng. Dermed ser det mørkt ut for KIL.

Sandfjord tok poeng
Bunnlaget Sandefjord hadde bare kapret åtte poeng før møtet med Kjetil Rekdals Aalesund borte, men takket være mål av Erik André Lamøy og Alexander Gabrielsen ble det endelig poeng.

Daniel Arnefjord og Johan Arneng scoret for vertene.

På Skagerak Arena var Odd Grenland vertskap for Viking. Og Bentley ble den store helten for vertene. Nigerianeren scoret begge Odds mål i det som til slutt ble en 2-1-seier.

Indridi Sigurdsson scoret for Viking. Odd Grenland ligger dermed på en femteplass med sine 41 poeng fra 27 kamper, mens Viking ligger på niende med sine 37 poeng.

Kampene:
Aalesund - Sandefjord 2-2 SLUTT
Color Line stadion
1-0: Johan Arneng (21')
1-1: Erik André Lamøy (64')
2-1: Daniel Arnefjord (69')
2-2: Alexander Gabrielsen (88')
LES MER: Tok poeng for første gang siden august

Haugesund - Stabæk 2-1 SLUTT
Haugesund stadion
0-1: Palmi Rafn Palmason (9')
1-1: Tor Arne Andreassen (23')
2-1: Thomas Sørum (30')
Utvist: Palmi Rafn Palmason (69')
LES MER: - Har vært et eventyr

Kongsvinger - Start 3-3 SLUTT
Gjemselund
0-1: Christer Kleiven (11')
1-1: Kim Holmen (20')
2-1: Lars Christian Krohg Gerson (31')
2-2: Ole Martin Årst (47')
3-2: Mame Cheik Niang (49')
3-3: Mads Stokkelien (76')
LES MER: Stokkelien ødela for Kongsvinger

Lillestrøm - Brann 3-2 SLUTT
Åråsen
1-0: Espen Søgård (29')
2-0: Anthony Ujah (35')
3-0: Frode Kippe (38')
3-1: Petter Vaagan Moen (60')
3-2: Erik Huseklepp (69')
LES MER: Henning Berg vil ikke være sur og kjedelig

Odd Grenland - Viking 2-1 SLUTT
Skagerak Arena
1-0: Bentley (6')
1-1: Indridi Sigurdsson (48')
2-1: Bentley (59')
LES MER: Bentley-dobbel senket Viking

Hønefoss - Rosenborg 0-2 SLUTT
AKA Arena
0-1: Rade Prica (42')
0-2: Rade Prica (45+2)
LES MER: Prica med siktet stilt inn på GULLHTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.