*Nettavisen* Sport.

Disse gutta gir Liverpool-fansen håp

Foto: Afp/Ap

Luis Suarez og Daniel Sturridge herjet da Norwich ble sendt hjem som slakt.

19.01.13 18:48

LIVERPOOL - NORWICH 5-0 :

Liverpool var store favoritter før hjemmemøtet med Norwich lørdag, og rødtrøyene gjorde så absolutt ikke skam på forhåndstipsene.

Brendan Rodgers sine disipler vant til slutt 5-0 i en enveiskjørt forestilling, og klatrer dermed opp på en syvendeplass på Premier League-tabellen.

- Det er grunn til optimisme på Anfield etter denne prestasjonen, mente TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da kampen var over.

Det kanskje mest gledelige sett med røde øyne, er at Liverpool har fått frem en angrepsduo som kan få enhver midtstopper til å skjelve i fotballshortsen.

Både Luis Suarez og Daniel Sturridge tegnet seg nemlig på scoringslisten mot Norwich, og Sturridge scoret sitt tredje Liverpool-mål på tre kamper siden han sluttet seg til klubben.

Den tidligere Chelsea-spissen tangerer dermed Ray Kennedys prestasjon fra 1974. Etter kampen ble Sturridge hyllet av Liverpool-manager Rodgers.

- Målet hans var en type scoring han er hentet for å gjøre. Han er fantastisk på utsiden av boksen, men han er en «killer» på innsiden av boksen. Nå har han tre mål, og jeg er sikker på at det kommer mange flere, sier Rodgers ifølge BBC.

- Vi har spilt bra nesten hele sesongen, men Daniel bringer med seg en ekstra trussel. Han har fart og styrke, bra «touch» og gode ferdigheter, sier Rodgers.

Selv mener Sturridge at han blir en bedre spiller av å samarbeide med Suarez.

- Vi spiller bra sammen, og har en felles forståelse, sier Sturridge.

Ble ikke benket
Luis Suarez spilte igjen en god kamp på topp for hjemmelaget, til tross for at mange før kampstart spådde en benketilværelse for den omdiskuterte spissen.

25-åringen innrømmet nemlig denne uken at han filmet med vilje da Liverpool spilte mot Stoke i desember . Urugayanerens rykte er dårlig nok fra før, og manager Brendan Rodgers varslet at han ville straffe Suarez for den kyniske holdningen.

Det var uansett ikke verre enn at han lot Suarez få spille fra start mot Norwich, der han dannet angrepstrio sammen med Daniel Sturridge og Stewart Downing.

Suarez scoret sitt 16. mål for sesongen, og er dermed ett mål bak Robin van Persie på toppscorerlisten.

Norske Alexander Tettey spilte hele kampen for gjestene, men spilte, i likhet med resten av Norwich-laget, en svak kamp.

Her finner du lagoppstillingene og kampforløpet minutt for minutt. (Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: John Powell / Getty / All Over Press

Henderson-perle
Selve kampen åpnet med at Liverpool tok styringen fra første spark, og det var ingen overraskelse da hjemmelaget scoret kampens første mål etter 27 minutter.

Luis Suarez dro seg fri utenfor sekstenmeteren, og etter litt klabb og babb havnet ballen på halvspretten hos utskjelte Jordan Henderson. Fra 18 meter dunket han lærkula utagbart i nettet bak Norwich-keeper Mark Bunn. Dermed sto det 1-0 på Anfield.

Ti minutter senere ville Suarez være med på scoringsballet. Han ble spilt fint fri av Lucas Leiva, og alene med keeper var har iskald og satte ballen til venstre for keeper og i mål. Det var spissens 16. scoring for sesongen.

Sturridge-scoring
Dermed sto det 2-0 da lagene gikk til pause. I andre omgang skulle det heller ikke bli kjedelig på Anfield.

3-0 sørget Daniel Sturridge for, da han i det 59. minutt pirket inn innlegget fra Stewart Downing fra klass hold.

Kampens kanskje beste spiller, Steven Gerrard, fikk æren av å øke til 4-0 ti minutter senere. Han fikk ballen fra 30 meter, ladet skuddfoten og blåste inn kampens fjerde scoring med et vakkert skudd.

Et kvarter før slutt ville også innbytter Raheem Sterling være med på moroa. Han fikk ballen og skar inn fra skrått hold, men skuddet ble styrt i mål av en uheldig Ryan Bennett. Dermed endte det 5-0 etter en maktdemonstrasjon fra vertene.

Liverpools neste ligakamp er borte mot Arsenal den 30. januar. Norwich spiller samme dag hjemme mot Tottenham.

P.S: Savner du tabellene? De er flyttet fra høyre side til bunnen av artikkelen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1c7ya8038pq7s1n7lzjo78ofqn', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1c7ya8038pq7s1n7lzjo78ofqn', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag