RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(PA/Scanpix)

Disse gutta nekter å tape

Sist oppdatert:
- Aston Villa kunne scoret seks, sier en ærlig Alex Ferguson.

ASTON VILLA-MAN. UNITED 2-2:

De vinner kanskje ikke Premier League i år, heller.

Foreløpig har de i alle fall altfor mange uavgjorte.

Men Manchester United nekter å tape.

Lørdag spilte de sin 26. strake kamp uten tap i alle turneringer, og det etter at de virket helt fortapte ti minutter før full tid.

Unggutta herjet
Et skadeplaget Aston Villa-lag, med urutinerte Barry Bannan (5 kamper i Premier League) og Jonathan Hogg (debuterte i Premier League) sentralt på midtbanen, hadde nemlig løpt United i stykker i 2. omgang og i løpet av tre små minutter - 18 og 15 minutter før slutt - hadde de tatt ledelsen 2-0.

Først satte Ashley Young inn 1-0 på straffe etter at han selv ble lagt i bakken av Wes Brown.

Så satte Marc Albrighton inn 2-0 etter utsøkt forarbeid av Ashley Young og Stewart Downing.

Men United var ikke døde.

Tok ut førstevalgene
Sir Alex Ferguson hadde tatt av spissene Dimitar Berbatov og Javier Hernandez da Villa tok ledelsen. Det sier sitt om hvor fornøyde han var med spissduoen sin. Inn sendte han Federico Macheda og Gabriel Obertan.

Det ble et lykkelig valg. I alle fall for United.

Ni minutter før slutt reduserte Macheda.

Fem minutter før slutt headet så Nemanja Vidic inn 2-2.

Dermed endte de uavgjort, noe som kanskje ikke er bra nok for United til å holde ordentlig følge med Chelsea helt på toppen av tabellen.

Men det er nok til å ha spilt 26 strake kamper uten tap.

Denne sesongen står United med 13 seriekamper uten tap, fire Mesterliga-kamper uten tap og to ligacupkamper uten tap. De slo også Chelsea i Community Shield-kampen rett før seriestart.

I fjor avsluttet de så serien med 13 av 15 mulige poeng i serien, og 3-2-seier hjemme mot Bayern München i Mesterligaen.

- Vi kunne fått seks i sekken. Vi var ikke med i det hele tatt. De scoret to, traff stolpene tre ganger og Marc Albrighton misbrukte to kjempesjanser, oppsummerte United-manager Alex Ferguson.

- Derfor må vi være fornøyd med 2-2 etter at vi lå under med to mål ti minutter før slutt. Hadde kampen vart fem minutter til kunne vi også vunnet den. Det er det ingen tvil om. Vi kom imidlertid i gang for sent i denne kampen, fortsatte skotten.

Fortjente å vinne
Det er imidlertid greit å fastslå at Villa nok hadde fortjent seieren lørdag.

De stilte altså med spillere som Bannan og Hogg fra start av, og etter hvert kom også relativt ukjent navn som Eric Licaj og Chris Herd inn. Gerard Houllier kan imidlertid trøste seg med en fin 6. plass i Premier League så langt (før resten av runden lørdag).

- Selv ikke på 2-0 kan man være trygg mot Manchester United. Jeg tror det var det første målet, et fantastisk mål av Federico Macheda, som ga dem selvtillit. Vi skapte også masse sjanser, men klarte rett og slett ikke å avgjøre. Jeg er skuffet på vegne av gutta - selv om det for mange av dem var en drøm bare å spille mot United, sa Villa-manager Gérard Houllier etterpå.

Manchester United ligger på 2. plass - tre poeng bak Chelsea, men med én kamp mer spilt. De står med seks seirer og sju uavgjorte så langt i år.

PS. Ifølge Alex Ferguson har alt gått etter planen for Wayne Rooney i USA. Det betyr trolig at stjernespissen er tilbake i spill hjemme mot Wigan neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere