*Nettavisen* Sport.

Disse jentene vil ha revansj

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Røa er klar for ny cupfinale.

11.10.12 17:51

RØA - ARNAR-BJØRNAR 3-1:

Røa tapte cupfinalen på straffer for Stabæk sist sesong. 24. november får de sjansen til å slå tilbake mot samme motstander i årets cupfinale i fotball for kvinner.

Det var ikke spilt i mer enn rundt 40 sekunder av torsdagens NM-semifinale før June Tårnes sendte et langskudd fra rundt 25 meter i mål bak Arna-Bjørnar-keeper Erika Skarbø.

Gunhild Herregården headet inn 2-0 i 2. omgang, og etter et fint angrep gjorde Emilie Haavi 3-0. Hege Hansen reduserte for Arna-Bjørnar etter 81 spilte minutter.

- Ufattelig deilig
Røa er i sin femte cupfinale på rad, og igjen møtes de to store i norsk kvinnefotball til dyst.

- Dette var ufattelig deilig. Vi tok oss selv i nakken etter sist helg og svarte på tiltale, sa Røa-trener Geir Nordby til NRK.

Laget har stått fram som formlaget i lang tid. Det forteller 18 strake seirer det beste om. Røa har ikke tapt siden mai. Det oser kvalitet av jentene fra Oslo vest.

- Dette fortjente spillerne 110 prosent. Det er dette som gjør det verdt å leve, mente Nordby.

I fjor følte Røa at de var det beste laget i cupfinalen mot nettopp Stabæk. Da endte det hele med tap etter ekstraomganger og straffespark.

- Vi har fortsatt det tapet i magen. Vi har troen på at vi kan slå dem denne gangen, sa Nordby.

- Hakket for små
Arna-Bjørnar kunne lite annet gjøre enn å akseptere semifinaletapet.

- Vi tar resultatet til etterretning. I perioder blir vi most av dem i flere faser. Vi må bare erkjenne at vi blir hakket for små. Tapet kom som et resultat av at vi var nest beste, sa Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.