Disse kan bli ny United-manager

Foto: Montasje Getty Images / All Over Press

The Times melder at sir Alex Fergusons erstatter allerede er klar.

08.05.13 16:41

Onsdag kom nyheten om at sir Alex Ferguson trekker seg som manager for Manchester United

Etter 27 år og 13 titler trekker Alex Ferguson seg som United-manager, bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

Det har lenge vært kjent Fergusons managerkarriere gikk mot slutten og det har derfor vært i lengre tid blitt spekulert i hvem som kommer til å ta over sjefsstolen på Old Trafford.

- Slik vi forstår det, vil Manchester United presentere deres neste manager i løpet av de neste 48 timene, melder Sky Sports.

Onsdag ettermiddag melder The Times at David Moyes vil bli presentert som ny manager innen et døgn, men foreløpig er ingenting bekreftet. Også The Telegraph, som var først med nyheten om at Ferguson skulle gi seg, hevder at David Moyes blir ny manager, og at skotten, som står uten kontrakt etter sesongen, vil være klar en gang før helgens møte med Swansea.

For øyeblikket er følgende managere favoritter til å overta for skotten:

David Moyes
Ut ifra forutsetningene har David Moyes hatt stor suksess siden han fikk jobben på Goodison Park i 2002. Flere ganger har 50-åringen blitt kåret til årets manager i Premier League, men nå kan det gå mot slutten på Everton-eventyret.

Til sommeren går kontrakten hans ut med de blå fra Liverpool, og det er ventet at skotten ikke vil signere noen ny kontrakt før han ser hva han får å rutte med på overgangsmarkedet. Hvis Manchester United nå vil tilby han den ledige stillingen er det også lite trolig at han vil takke nei.

José Mourinho
«The special one» ble elsket av Chelsea-fansen da ledet klubben til det første seriegullet på over 50 år i 2004-05. Portugiseren fortsatte etter hvert karrieren i italienske Inter hvor han gikk til topps i Champions League, før turen gikk videre til Real Madrid. I den spanske hovedstadsklubben opplevde Mourinho igjen suksess da han ledet klubben til seriegull forrige sesong.

Denne sesongen har det derimot ulmet noe mer rundt portugiseren og det har blitt spekulert i om han vil forlate Madrid til fordel for England. Chelsea har lenge vært favoritten til å sikre seg portugiserens tjenester, men onsdag seiler Mourinho opp som bookmakernes favoritt til å ta over jobben i Manchester.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp blir sett på som en av de mest talentfulle fotballtrenerne i europeisk toppfotball. Og har denne sesongen ledet Borussia Dortmund til finale i Champions League, og har fra før tatt to seriegull med klubben.

Derfor har tyskeren blitt et hett navn på diverse ryktebørser de siste årene. Klopp ble blant annet koblet til Chelsea tidligere i vinter, men den gangen sa Klopp at han vil fullføre sin kontrakt med Borussia til 2016. Derfor spørs det om han vil takke ja til et eventuelt tilbud fra Manchester United. Sky Bet har ham uansett som en av favorittene til å ta over for sir Alex.

Ole Gunnar Solskjær
Nordmannen har et gigantisk navn i United, etter å ha spilt for klubben fra 1996 til 2007. Han gjorde seg udødelig da han avgjorde Champions League-finalen 1999 mot Bayern München på overtid. Solskjær gjorde suksess med Uniteds reservelag etter at han la opp som spiller i 2007, og trente reservene fram til han overtok Molde i 2011.

I Tippeligaen har det blitt to strake seriegull på to forsøk, men det spørs om ikke nordmannens kandidatur er svekket etter en horribel start på 2013-sesongen. Solskjær er tidligere koblet til flere klubber i Premier League, deriblant Aston Villa.

Ryan Giggs
39 år gamle Giggs har spilt under store deler av Fergusons regime og har vært en av de viktigste brikkene til suksess for klubben. Waliseren rundet nylig 1000 kamper for United. I fjor gikk Ole Gunnar Solskjær ut og mente at Giggs blir en glimrende manager.

- Han har sett seg ut den jobben, Giggsy. Og han har et stort potensial som manager, sier nordmannen ifølge The Mirror.

Carlo Ancelotti
Italieneren imponerte allerede på tidlig 2000-tallet som manager for AC Milan. I 2003 ledet han den italienske storklubben til seier i Champions League, før han sesongen etter ble seriemester med klubben.

I 2009-10 gikk han til topps i Premier League og FA-cupen med Chelsea. I dag er italieneren manager i den franske storklubben Paris Saint-Germain, men han er likevel sett på som en av favorittene til å få jobben på Old Trafford.

På NA-sportens Facebook-gruppe kan du selv stemme på din favoritt til å overta jobben etter Ferguson.

Disse er også blant bookmakernes favoritter:
Rene Meuelensteen
Manuel Pellegrini
Gary Neville
Frank de Boer
Laurent Blanc
Mike Phelan
Fabio Capello
Michael Laudrup
Guus Hiddink
Roy Keane

Nettavisen-blogger Lasse Evensen har en helt egen teori. Han spår nemlig at avtroppende Bayern München-trener Jupp Heynckes er storfavoritt til å overta United-jobben. Les mer om det her.

LES OGSÅ: Ferguson gir seg i United

LES OGSÅ: A til Å om Alex Ferguson

LES OGSÅ: Rooney kan forlate United

LES OGSÅ: Fergusons avskjedsord i sin helhet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.