*Nettavisen* Sport.

Disse kan bli ny United-manager

MANGE KANDIDATER: Louis van Gaal, Diego Simeone, Ryan Giggs og Jürgen Klopp er blant de heteste kandidatene til å ta over som Manchester United-manager neste sesong. Foto: Ntb Scanpix

Kan én av disse løfte Manchester United til gamle høyder?

22.04.14 20:04

Manchester United bekreftet tirsdag morgen at David Moyes er ferdig som manager i klubben bare ti måneder etter at han ble ansatt.

Skotten har ikke vært i nærheten av å leve opp til forventningene som følger med managerjobben i en av verdens aller største klubber. United røk ut av både FA-cup, ligacup og Champions League og havner også utenfor topp fire i Premier League.

Diskusjonene om hvem som er rett mann for å få klubben tilbake på rett kjøl er allerede godt i gang og bookmakerne er for lengst frampå med odds.

For øyeblikket er disse favoritter til å ta over jobben som manager i Manchester United:

Klikk på bildet for å forstørre.

FAVORITT: Louis van Gaal er favoritt til å ta over jobben som Manchester United-manager. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)

Louis van Gaal
Louis van Gaal er bookmakernes favoritt til å ta over jobben som United-manager neste sesong.

Nederlenderen har vært hovedtrener i fire klubblag og vunnet ligaen i samtlige. Ajax, Barcelona, AZ og Bayern München har 62-åringen ledet til topps.

Van Gaal har også vært trener for det nederlandske landslaget, men uten stor suksess. De oransje klarte nemlig ikke å kvalifisere seg til VM i 2002 og van Gaal måtte gå.

Den tidligere midtbanespilleren er kjent for å stille enorme krav til spillerne sine og å sette alt i system. Blir van Gaal United-manager, vil det ikke være tvil om hvem som er sjefen i garderoben.

Diego Simeone
Diego Simeone er for norske fotballfans kanskje best kjent for at han fikk David Beckham utvist i VM-kampen mellom Argentina og England i 2002.

Den hardtspillende midtbanespilleren har en lang karriere i argentinsk, italiensk og spansk fotball bak seg, før han i 2006 startet trenerkarrieren hjemme i Argentina. Det gjorde han med dunder og brak ved å lede både Estudiantes og River Plate til seriemesterskap i henholdsvis 2006 og 2008.

I 2011 reddet han Catania fra nedrykk i Serie A, men det han har fått til med Atletico Madrid de siste sesongene er kanskje det mest imponerende.

Med fire kamper igjen å spille, er nemlig Atletico på god vei til å rappe seriemesterskapet foran snuta på Barcelona og Real Madrid. Simeone elsker kontringsfotball og kaster ikke bort tiden på for mye possession.

Skal være ekspert på å motivere spillerne. Et minus er at han på ingen måte snakker flytende engelsk.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=J38Jzxj_6JK_HhUtZ4b9mHuaHokEmY7z8bhcerIwLnZT57sKzgZBMgnLKSNSkrRaaAdtqx8qxgWkOcqVujS6yTrFo5qSsQBKrj7MQ9HD43mu-sRTL9KrCdu7kW9vEEPoj5rqTdJMayI&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Ryan Giggs
Er det noen som kjenner Manchester United, så er det Ryan Giggs. 40-åringen har vært i klubben siden 1987 og har en høy stjerne hos både fans og medspillere på Old Trafford. Waliseren får etter alt å dømme jobben med å ta over manager-ansvaret ut denne sesongen, men det spekuleres i om det også kan bli mer enn det.

Giggs har denne sesongen fungert som spillende assistenttrener for David Moyes, men har nok håp om enda større oppgaver. Det er også Ole Gunnar Solskjær sikker på.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAR OVER: Ryan Giggs tar over som United-manager ut sesongen. Her er han sammen med David Moyes på treningsfeltet. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)


- Han har sett seg ut den jobben, Giggsy. Og han har et stort potensial som manager, sa nordmannen til The Mirror i fjor.

Ryan Giggs har spilt 962 kamper og scoret 168 mål for Manchester United.

Jürgen Klopp
Dortmund-trener Jürgen Klopp (46) ble tidlig nevnt som en av de heteste kandidatene til å overta etter Moyes. Klopp har siden 2008 gjort Dortmund til en stormakt i Europa, og tyskeren blir sett på som en av verdens mest talentfulle fotballtrenerne.

Forrige sesong ledet han Borussia Dortmund til finale i Champions League, og fra før har han tatt to seriegull med klubben.

Men Klopp avfeier muligheten for at han overtar roret på Old Trafford.

- Manchester United er en fantastisk klubb, og jeg kan identifisere meg med klubbens herlige supportere. Men det er ikke mulig å bryte mine forpliktelser til Dortmund, sier Klopp til The Guardian.

Klopp forlenget så sent som i oktober sin Dortmund-kontrakt til 2018, og da vil han ha vært i klubben i ti år. Ikke før det skal det være aktuelt for den karismatiske tyskeren å skifte jobb.

Disse er også på bookmakernes liste over aktuelle kandidater:

Sir Alex Ferguson
Carlos Queiroz
Pep Guardiola
Roberto Martinez
Guus Hiddink
Antonio Conte
Laurent Blanc
José Mourinho
Massimiliano Allegri
Carlo Ancelotti
Frank de Boer
Gary Neville


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag