*Nettavisen* Sport.

Disse kan Norge møte i EM-play off

UT I PLAY OFF: Det norske fotballandslaget. Foto: Andrew Medichini

EM-håpet lever fortsatt for det norske landslaget.

13.10.15 23:22

ITALIA - NORGE 2-1:

Norge måtte slå Italia for å ta seg direkte videre til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016, men som ventet ble de asurblå for sterke.

Norge tok ledelsen ved Alexander Tettey, men vertene snudde kampen i Roma og sikret seg alle poengene i siste gruppekamp.

Det betyr at Norge nå må gjennom en omspillsrunde, populært kalt «play off», for å sikre seg en plass i mesterskapet neste år.

I denne omspillsrunden møtes åtte av de ni beste treerne i gruppene. Den beste treeren går direkte til EM, men Norge er altså ikke den beste.

Trekningen av omspillskampene vil bli gjort 18. oktober, mens Play off-kampene til fotball-EM går i perioden 12. til 17. november.

Før kampene trekkes vil de åtte nasjonene som skal delta blir delt inn i to grupper, en seedet gruppe og en gruppe med de som ikke er seedet.

Lagene som er seedet vil bli trukket mot et som ikke er det.

Det er UEFAs rangeringsystem, eller UEFA-koeffisienten som den kalles, som vil avgjøre hvem som seedes og ikke seedes til omspillsrunden.

Denne rangeringen blir først klar etter siste kvalifiseringskamp, men det er naturlig å anta at Norge ikke blir seedet i trekningen.

Disse lagene ble nummer tre i gruppene: Danmark, Sverige, Slovenia, Ungarn, Irland, Bosnia, Ukraina, og Norge. Tyrkia ble beste treer.

Av disse skal Sverige, Ungarn, Bosnia og Ukraina være seedet, noe som betyr at Norge vil bli trukket mot ett av disse lagene i omspillet.

Denne seedingen er ennå ikke bekreftet av UEFA, men flere medier, som svenske Aftonbladet, melder at Ungarn danker ut Danmark blant de seedede lagene. Den offisielle seedingen blir offentliggjort onsdag.

Disse nasjonene er allerede klare for EM: Frankrike, England, Tsjekkia, Island, Østerrike, Nord-Irland, Portugal, Spania, Sveits, Italia, Belgia, Wales, Albania, Romania, Slovakia, Russland, Tyskland, Polen, Kroatia og Tyrkia.

*EM i Frankrike spilles fra 10. juni til 10. juli i 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag