*Nettavisen* Sport.

Disse kan Norge møte

Onsdag kveld spilles de siste VM-kvalifiseringskampene, og Norge er allerede klare for playoff. Her ser du hvilke nasjoner Norge kan møte.

12.10.05 11:10

Bare Norge er klare for playoff i Europa. I resten av gruppene blir det kamp til døra om hvem som skal ut i ekstra kvalifisering i november. Unntaket er i gruppe 6, hvor England eller Polen som blir nummer to, likevel er direkte kvalifisert til sluttspillet som en av de to beste gruppetoerne.

Etter all sannsynlighet tar Sverige den andre VM-billetten som beste gruppetoer. Hvis ikke må de blågule tape stygt hjemme for Island.

I alt skal seks nasjoner spille playoff, i tre oppgjør. Lagene deles inn i to puljer ut ifra Fifa-rankingen. De tre beste blant playoffnasjonene kan ikke møte hverandre. TV 2 Nettavisen følger trekningen direkte førstkommende fredag.

Slik ligger det an én runde før slutt:

Gruppe 1: Romania eller Tsjekkia
Nederland er allerede gruppevinner. Romania ligger ett poeng foran Tsjekkia, men har spilt sine kamper ferdig. Tsjekkia passerer Romania med seier borte mot Finland i siste kamp. Med uavgjort er Romania videre til playoff på innbyrdes oppgjør.
Tabell Gruppe 1

Gruppe 2: Tyrkia, Danmark eller Hellas
Ukraina har allerede vunnet Gruppe 2. Tyrkia er gruppetoer, hvis de slår Albania borte i siste kamp. Hvis de spiller uavgjort kan Danmark vinne playoffplassen med seier mot Kasakhstan. Dersom både Tyrkia og Danmark taper sine siste kamper kan Hellas ta playoffplassen med seier mot Georgia i siste runde.
Tabell Gruppe 2

Gruppe 3: Slovakia eller Russland
Slovakia og Russland kjemper om andreplassen i siste runde, hvor landene møtes i Slovakia. De ligger á poeng, og har uavgjort 1-1 fra møtet i Russland. Slovakia har bedre målforskjell enn Russland, og vil ta andreplassen om landene skulle spille 1-1 i siste kamp.
Tabell Gruppe 3

Gruppe 4: Israel, Frankrike, Sveits eller Irland
Fire land kan vinne pulje fire, og de samme fire kan også ta andreplass og nå playoffrunden. Israel leder puljen med 18 poeng, men har spilt ferdig sine kamper, og kan ikke bli bedre enn nummer to. Sveits og Irland møtes i siste runde, og en av landene vil gå forbi. Irland med seier, mens for Sveits holder det med uavgjort. Frankrike møter Kypros hjemme, og skyver Israel ned til tredjeplass med uavgjort (poenglikhet, men bedre på innbyrdes oppgjør).

Frankrike og Sveits har spilt uavgjort i begge oppgjør, som gjør at det ved poenglikhet vil stå på målforskjell. Frankrike må slå Kypros med fire mål mer enn Sveits vinner i Irland, for å vinne puljen.
Tabell Gruppe 4

Gruppe 5: Norges gruppe
Italia vinner. Norge sikret andreplassen og playoff.
Tabell Gruppe 5

Gruppe 6: Ingen til playoff
Polen og England møtes til gruppefinale på onsdag, men begge lagene er uansett sikret direkte kvalifisering til VM-sluttspillet, som vinner og beste toer.
Tabell Gruppe 6

Gruppe 7: Serbia-Montenegro, Spania og Bosnia-Hercegovina
Serbia-Montenegro, Spania og Bosnia-Hercegovina kan alle vinne puljen og bli nummer to. Serbia-Montenegro (19 poeng) møter Bosnia-Hercegovina (17 poeng), mens Spania (17 poeng) reiser til San Marino. Serbia-Montenegro står likt med Spania på innbyrdes oppgjør, og dermed må Spania vinne med fire mål samtidig som Serbia taper eller spiller uavgjort for å vinne puljespillet.
Tabell Gruppe 7

Gruppe 8: Kroatia eller Sverige
Kroatia leder gruppen etter seier over Sverige lørdag, og vinner gruppen med uavgjort eller seier i Ungarn i siste runde. Sverige kan ikke bli dårligere enn nummer to, og har Island hjemme i siste runde.
Tabell Gruppe 8

Norge kan bli seedet
De tre beste nasjonene blant playofflandene slipper å møte hverandre. Norge kan bli seedet, men da må Israel eller Sveits, Bosnia eller Serbia og Slovakia bli gruppetoere.

De aktuelle nasjonene på Fifa-rankingen
4 Tsjekkia
6 Frankrike
8 Spania
10 Sverige
12 Tyrkia
14 Danmark
20 Hellas
21 Irland
24 Kroatia
30 Russland
32 Romania
37 Norge
38 Sveits
44 Israel
45 Slovakia
48 Serbia-Montenegro
67 Bosnia-Hercegovina

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.