Disse nordmennene lyktes

Foto: EPA/Scanpix

Seks nordmenn i utenlandske klubber gikk seirende av banen torsdag.

31.07.09 09:47

Fulham vant 3-0 over Vetra i Litauen i en kamp som Brede Hangeland spilte fra start og som så både Erik Nevland og Bjørn Helge Riise komme inn som innbyttere.

Bobby Zamora, Danny Murphy og Ki-Hyeon Seol satte inn målene.

Alt tyder dermed på at londonlaget vil innfri sitt favorittstempel og avansere til fjerde og siste kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

John Arne Riise og hans Roma havnet under 0-1 hjemme mot Gent, men snudde etter hvert kampen og vant til slutt 3-1. Philippe Mexes, Francisco Totti og Mirko Vucinic scoret Romas mål, som alle kom i andre omgang og til sammen reddet det italienske hovedstadslaget fra et småflaut nederlag.

Danske OB hadde to nordmenn med fra start, Espen Ruud og Atle Roar Håland, i sin 4-3-seier borte mot Rabotnicki fra Makedonia.

Flaut, Fredrikstad
Tromsø var det eneste norske laget som lyktes å vinne. Både Fredrikstad og Vålerenga tapte, og for Fredrikstads del ble det direkte ydmykende. 1-6-resultatet hjemme mot Lech Poznan fra Polen imponerer ingen.

Vålerenga tapte 1-2, mens Tromsø vant 2-1.

Les mer her:
- Dette er pinlig for norsk fotball
Tromsø ble redningen
Nytt skadesjokk for Vålerenga

Klikk her for å se resultater og målscorere i samtlige kvalifiseringskamper!

Tredje av fire kvalikrunder
Totalt er det 70 lag og 35 kamper i tredje kvalifiseringsrunde. De 35 vinnerne avanserer til playoffrunden, hvor ytterligere 41 lag kommer inn i kvalifiseringsspillet.

15 av disse er tapere i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League, mens 17 lag er cupmestere i nasjoner rangert fra 1. til 17. plass i Uefa, tre lag er kvalifisert gjennom sine tredjeplasser i hjemlig serie i nasjonene rangert fra sjuende- til niendeplass på Uefa-rankingen, tre gjennom fjerdeplasser i seriene rangert fra fjerde- til sjetteplass og tre lag gjennom femteplasser i seriene rangert fra første- til tredjeplass.

De 38 vinnerne i playoffrunden er kvalifisert for gruppespillet i tidenes første utgave av Europaligaen, hvor de får selskap av de ti tapende lagene i playoffrunden i kvalifiseringen til Champions League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.