*Nettavisen* Sport.

Disse skal bort fra Liverpool

Foto: AP/Scanpix

Og nå får Brendan Rodgers penger fra eierne.

02.11.12 10:34

Onsdag tapte Liverpool hjemme mot Swansea i ligacupen og kampen viste at mange av de nest beste i Merseyside-klubben ikke holder et godt nok nivå.

Manager Brendan Rodgers trakk etter oppgjøret fram en spiller som Joe Cole, og var klar på at midtbanemannen ikke leverte godt nok. Rodgers har tidligere uttalt at han har vært villig til å gi Cole og flere andre spillere en sjanse til å vise seg fram, men ser nå ut til å ha mistet tålmodigheten.

- Joe fikk sjansen, men det gikk rett og slett for tregt med ham, skal Rodgers ha uttalt.

Fire kan reise
Cole ble hentet til Liverpool gratis fra Chelsea i 2010, og spilleren skal angivelig ha en gigantlønn. Han har imidlertid aldri klart å finne seg til rette hos de røde.

Det positive for Liverpool er at den slette innsatsen mot Swansea skal ha fått klubbens eiere til å åpne øynene, og ifølge The Telegraph skal de nå være villige til å åpne pungen.

I sommer ble det aldri hentet noen ny spiss til Anfield og det er ventet at det står høyt på agendaen i januar. Arsenals Theo Walcott skal være et aktuelt alternativ.

Rodgers skal også ha fått beskjed om at han vil få mer penger til rådighet om han ytterligere kutter klubbens lønnsutgifter. Derfor skal flere spillere nå stå fritt til å forlate klubben.

Ifølge Telegraph skal dette gjelde nevnte Joe Cole, Stewart Downing, Jordan Henderson og Jose Enrique.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Ellis

Luis Suarez og Sebastien Coates er de to eneste av tidligere manager Kenny Dalglish' innkjøp nordiren ikke ønsker å selge i januarvinduet.

Liverpool har de siste sesongene brukt enorme pengesummer på spillere som ikke har slått til. The Telegraph trekker fram flere kjøp som ikke har blitt en suksess.

Sløser med penger
Robbie Keane (20 millioner pund), Alberto Aquilani (20 millioner pund), Downing (20 millioner pund), Henderson (18 millioner pund), Andy Carroll (35 millioner pund), Charlie Adam (9 millioner pund) og Enrique (7 millioner pund) er signeringene avisen trekker fram. Spillerne er et bevis på et enormt sløseri med penger, mener The Telegraph.

Så langt har Brendan Rodgers kun brukt store penger på Joe Allen og Fabio Borini. Nuri Sahin har kommet på lån, mens Oussama Assaidi og Samed Yesil har kommet til klubben billig.

En som fortsatt håper å overleve ryddesjauet på Anfield, er reservekeeper Brad Jones. Australieren har fått sjansen mens førstekeeper Pepe Reina har vært ute med skade.

- Dette har vært en god mulighet for meg til å vise at jeg er god nok for førstelaget. Nå er det opp til manageren, sa Jones om sin innsats de siste kampene nylig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.