RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse skal sikre norsk EM-plass

KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo la mandag frem landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia.
KLAR: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo la mandag frem landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har valgt ut 23 spillere som skal møte Italia og Malta.

ULLEVAAL STADION/GRENSEN (Nettavisen): Per-Mathias Høgmo presenterte mandag de 23 utvalgte som skal sikre norsk EM-plass.

Om drøyt to uker møter de norske fotballheltene Malta og Italia i de to siste kvalifiseringskampene, som med to norske seiere sikrer direkteplass til neste sommers mesterskap i Frankrike.

Det var ingen overraskelser i troppen som landslagssjefen la frem.

God bredde
Høgmo er fornøyd med at flere og flere norske spillere får erfaring med spill ute i Europa.

- Vi har mye å spille på, sier Høgmo.

- Jeg gleder meg over at vi har spillere som har mye å gå på. Det er en veldig spennende gruppe, som jeg har sagt hele veien.

Det største spørsmålstegnet er nok knyttet til hvem Høgmo velger som keeper i de to kampene.

For mens Ørjan Nyland sliter benken i Ingolstadt, har Rune Jarstein begynt å spille kamper for Hertha Berlin.

Utfordrende keepersituasjon
Nyland har vært førstekeeper de siste kampene, og han har ikke sluppet inn baklengsmål på de siste fire landskampene.

- Jeg registrerer at keepersituasjonen er gledelig, veldig gledelig. Jeg så Rune live, han var meget god hjemme mot Köln. Du har Andre (Hansen) som vokser i Rosenborg. Samtidig har Ørjan levert i landslaget og holdt nullen i fire kamper. Vi håper selvsagt at han skal stå mest mulig fremover, men som sagt, keepersituasjonen er gledelig.

Martin Ødegaard har imponert på treninger med det norske landslaget, og har en drømmehverdag i Real Madrid, hva gjelder treningsnivå.

I kampsituasjoner for klubbens andrelag, Castilla, har nordmannen imidlertid langt fra imponert, og har fått kritikk for sine prestasjoner.

Mange mener han burde skifte arbeidsgiver, dersom han skal få matching på høyt nok nivå i kamp.

- Jeg har vært tydelig hele veien, Martin i likhet med de 22 andre, er tatt ut fordi han kan bidra i løpet av kampene. Når det gjelder Martin, så har han vært god på landslaget, god på trening og levert. Han var en av de klart beste mot et godt engelsk lag på U 21.

- Når  det gjelder hverdagen hans, så er han fortsatt bare 16 år, og det synes jeg vi alle skal minne oss på når vi vurderer Martin Ødegaard. Men han er faglig god nok, og derfor er han her nå.

Her er landslagstroppen:
Keepere:
Rune Jarstein, Andre Hansen, Ørjan Nyland,

Forsvar: Haitam Aleesami,  Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Even Hovland, Martin Linnes, Tom Høgli og Stefan Strandberg.

Midtbane: Pål André Helland, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Håvard Nordtveit, Ole Kristian Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Martin Ødegaard, Valon og Veton Berisha.

Angrep: Jo Inge Berget, Joshua King og Alexander Søderlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere